Ilyenkor egy kicsit mindenkiben jobban felébred a segíteni akarás, hogy legalább az ünnep legyen mindenkinek békés és szívet melengető.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület évek óta karácsonyi tartós élelmiszergyűjtő kampánnyal segíti a rászoruló családokat, amelyben partnere a Tesco is. Ha szeretnétek segíteni, nem kell mást tennetek, mint bevásárláskor leadni az adományaitokat a Tescoban.

A kampányban november 24-26. között 161 áruházban lesz erre lehetőségetek Vegyétek meg és adjátok le, amit hasznosnak gondoltok: tartós tej, cukor, liszt, konzervek vagy akár bébiételek, de akár csokoládét is szívesen fogadnak.

A helyszíneken a Magyar Élelmiszerbank Egyesület önkéntesei segítenek a gyűjtésben, akik az adományozható élelmiszerekkel kapcsolatos kérdéseitekre is szívesen válaszolnak.

A Tesco idén is kiegészíti a vásárlói adományokat azok értékének 20 százalékával, amivel az Élelmiszerbank működését támogatja. A tavalyi sikeres együttműködést követően az áruházlánc ruházati márkája, az F&F is ismét csatlakozik a kezdeményezéshez. Az F&F a tavalyi évhez hasonlóan idén is karácsonyi sapka kollekciójával támogatja a szervezet munkáját. Így a kollekcióba tartozó bármely termék megvásárlásával további 1 eurót adományozhattok az Élelmiszerbanknak.

A gyűjtés további részleteit megtaláljátok a www.tesco.hu/elelmiszergyujtes oldalon.

Ez a bagel recept jó példa arra, hogy milyen alapvető élelmiszerekkel lehet tartalmasat és finomat sütni.

Bagel (8 darab)

Hozzávalók:

A tésztához:

60 dkg liszt

3 dl langyos víz

15 g élesztő

2 teáskanál só

1 evőkanál cukor

1 teáskanál étolaj

A főzővízhez:

10 liter víz

2 evőkanál méz

1 evőkanál só

A kenéshez:

1 kissé felvert tojás

egész mák a szóráshoz

 

Elkészítés:

A lisztet a robotgép keverőtáljába tesszük, hozzáadjuk a 3 dl langyos vizet, a 15 gramm élesztőt, 2 tk sót, 1 evőkanál cukrot és 1 teáskanál olajat. A dagasztókarral ruganyos tésztát dagasztunk. Meleg, huzatmentes helyen 1 órát kelesztjük. Ezután gyúródeszkán lazán átgyúrjuk és 7 részre vágjuk. Minden darabból kb. 20-25 cm hosszú hengert sodrunk, majd az ujjainkon körbetekerve összedolgozzuk a henger két végét. Az így kapott gyűrűket letakarva további 10 percet kelesztjük.

Közben a vizet a mézzel és a sóval felforraljuk és a megkelt tésztagyűrűket kettesével, oldalanként 30-30 másodpercig főzzük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Megkenjük őket tojással, meghintjük szezámmaggal vagy mákkal és 220 fokos sütőben kb. 12-15 percig sütjük. A forró bageleket egy konyharuhával letakarva hagyjuk kihűlni.

5/5 (1)

Kérjük, értékeljen