Serpenyős Cukkini lepény

Hozzávalók

6 tojás

3 dl tej

12 dkg liszt

4-5 közepes zsenge cukkini

2 marék finomra reszelt, parmezán típusú sajt

1 evőkanál étolaj

só, friss bazsalikom levelek, + 2 evőkanál sajt a lepény tetejére

Elkészítés

A felvert tojásokat a szobahőmérsékletű tejjel és liszttel simára keverjük. Palacsintatészta sűrűségű legyen. Hozzáadjuk a reszelt sajtot és a lemosott, mandolinnal vékony szeletekre vágott cukkinit. Sózzuk.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a cukkinis keveréket beleöntjük, majd közepes hőmérsékleten addig sütjük, amíg a keverék kezd elválni a serpenyőtől. Egy széles konyhai lapáttal óvatosan átfordítjuk és a másik oldalát is átsütjük.

Lapos tálra csúsztatjuk, tetejére reszelt sajtot hintünk és friss bazsalikomlevelekkel díszítjük. Pizzavágóval szeleteljük fel.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -