Sós karamell öntet fagyihoz

Nemsokára (remélhetőleg) itt lesz végre a fagyi szezon, ami nálam egyet jelent a sós karamell öntet állandó jelenlétével a hűtőszekrényben. Az idei első adagot egy kis sós karamelles Baileys-zel is megbolondítottam. #reklám

A karamellszószhoz:
25 dkg cukor
0,5 dl víz
2 dl Sós karamellás Balieys
½ kávéskanál só

Elkészítés:

A cukrot a vízzel öntsük egy kisebb lábasba, majd közepes lángon kezdjük el melegíteni. Várjuk meg, amíg a cukor teljesen elolvad, és bugyogni kezd. Ezután addig főzzük, amíg borostyánszínű nem lesz. Húzzuk le a tűzről, óvatosan öntsük hozzá a Baileyst, keverjük el, majd tegyük vissza, és közepes lángon addig főzzük, amíg a karamell újra fel nem olvad. Ha kész, keverjük hozzá a sót, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.