Sötét trombitagombás kenyérlángos hagymalekvárral

Tudtad? A trombitagombának nincs szezonja, mert szárítva használjuk az ételekhez. Értékes aromái így jönnek elő igazán. Fantasztikus kenyérlángos receptünk hagymalekvárral tuti sikert arat, tapasztalatból mondjuk.

Hozzávalók 4 adaghoz:

A tésztához:

½ kg liszt

2 evőkanál dióolaj

3 dl víz

2 dkg élesztő

10 g só

 

A hagymalekvárhoz:

50 dkg lila hagyma 

10 dkg cukor

 

A feltétekhez:

20 g szárított sötét trombitagomba

5 db mozzarella, felszeletelve, lecsöpögtetve 

dióolaj

 

Elkészítés:

Az alapanyagokat alaposan bedagasztjuk, lefedve hagyjuk 1 órát pihenni. 

Egy tepsibe dióolajat locsolunk, és belerakjuk a fél centi vastagra nyújtott a tésztát. Meglocsoljuk dióolajjal, és sütés előtt hagyjuk pihenni 15 percig.

A hagymát megpucoljuk, finomra szeljük. A cukrot egy nagy serpenyőben óvatosan karamellizáljuk, és rádobjuk a hagymát. Alacsony lángon, sűrűn kevergetve 30 percig főzzük.

A gombát megmossuk, és langyos vízbe áztatjuk 3 órára. A sütőt előmelegítjük 230 fokra (a maximum fokozatra). Betoljuk a tepsit a tésztával, és 13 percig sütjük. 

Kivesszük a sütőből, megkenjük a lekvárral, megszórjuk a lecsöpögtetett gombával, rárakjuk a sajtszeleteket, meglocsoljuk egy kis olajjal, és visszatoljuk további 13 percre.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -