Spárgaszezon I.

Nálam is beköszöntött ám a spárgaszezon, csak jól leplezem… Ma végre bele tudok húzni, íme tehát a pillanatnyilag kedvenc. Gondoltam ajánlót is írni hozzá, de mivel későn kezdtem el a spárgásdit feladtam, Mamma megtette helyettem, valószínűleg jobban is. Spárgagyűjtemény is készül, az pedig itt, Tintalevesnél. Folyt. köv.

Zöld spárga speck sonkába tekerve


Az elkészítése nagyon egyszerű: végy egy csomag zöld spárgát, 8 szelet speck sonkát és némi parmigiano reggiano sajtot. Kell még hozzá egy kis olívaolaj és frissen őrölt bors.

Egy nagy lábosban sós vizet forralok, 1-2 percre beleteszem a spárgát (szárával lefelé), amíg élénkzöld színe lesz (blansírozom). Kiveszem, lecsepegtetem és 2-3 szálat egy szelet sonkába tekerek. A bebugyolált spárgákat jénai tálba teszem, pici olívaolajjal meglocsolom és forró sütőben 7-8 perc alatt készre sütöm. Akkor finom, ha a sonka ropogósra sül.
Kiveszem a sütőből, meghintem frissen őrölt borssal és parmezánforgácsokkal tálalom. (Ezeket zöldséghámozóval farigcsálom le a darab sajtból, nagyon szépek lesznek.)

El lehet készíteni csak a sütőben is, de szerintem így puhább lesz, nem szárad ki és gyorsabban elkészül.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -