Nálam is beköszöntött ám a spárgaszezon, csak jól leplezem… Ma végre bele tudok húzni, íme tehát a pillanatnyilag kedvenc. Gondoltam ajánlót is írni hozzá, de mivel későn kezdtem el a spárgásdit feladtam, Mamma megtette helyettem, valószínűleg jobban is. Spárgagyűjtemény is készül, az pedig itt, Tintalevesnél. Folyt. köv.

Zöld spárga speck sonkába tekerve


Az elkészítése nagyon egyszerű: végy egy csomag zöld spárgát, 8 szelet speck sonkát és némi parmigiano reggiano sajtot. Kell még hozzá egy kis olívaolaj és frissen őrölt bors.

Egy nagy lábosban sós vizet forralok, 1-2 percre beleteszem a spárgát (szárával lefelé), amíg élénkzöld színe lesz (blansírozom). Kiveszem, lecsepegtetem és 2-3 szálat egy szelet sonkába tekerek. A bebugyolált spárgákat jénai tálba teszem, pici olívaolajjal meglocsolom és forró sütőben 7-8 perc alatt készre sütöm. Akkor finom, ha a sonka ropogósra sül.
Kiveszem a sütőből, meghintem frissen őrölt borssal és parmezánforgácsokkal tálalom. (Ezeket zöldséghámozóval farigcsálom le a darab sajtból, nagyon szépek lesznek.)

El lehet készíteni csak a sütőben is, de szerintem így puhább lesz, nem szárad ki és gyorsabban elkészül.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkKoseri (kushari)
Következő cikkSpárgaszezon II.
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

6 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Felvettem én is a menübe, a hétvégen csak kétszer készítettem el… Direkt e recept hatására vettem a csomag zöldspárgát, de mivel csak én eszem a spárgát, egyszerre túl sok lett volna az egész csomag. De mi az a speck sonka? Mert a speck-et értem, meg a sonkát is, csak a kettö nem passzol nekem össze… Én enyhén füstölt sovány sonkát használtam, jó volt.