Spenótos cukkini curry
Vogel DianaHiába a kánikula, azért jókat enni nagyon szeretünk. Ez a curry nemcsak egzotikus, nyári étel, hanem villámgyorsan el is készül. Aranyló cukkini, spenót, kókuszforgács és fekete rizs - ebből a kombinációból az árnyékban ebédre bármikor szívesen eszünk egy tányérral. Vagy kettővel...
Hozzávalók 4 személynek:
2 evőkanál kókuszolaj
2 közepes fej friss főzőhagyma nagyobb kockákra vágva
2 gerezd fokhagyma
3 dkg édes currypor keverék
1 nagy csipet csilipehely, só
1 kg zsenge, vegyes színű cukkini felkarikázva
4 dl kókusztej
2 evőkanál apróra vágott arany mazsola
30 dkg friss, tisztított, lemosott, apróra tépett spenótlevél
pirított kókuszforgács
Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat, és a hagymát, fokhagymát hozzáadva könnyedén átpirítjuk. Hozzáadjuk a curryt és a fűszereket, majd a cukkinit és a mazsolát. Pár perc alatt átforgatjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet, 2-3 perc alatt egybeforraljuk és végül hozzákeverjük a spenótleveleket is. A tetejét megszórjuk a pirított kókuszforgáccsal. Főzhetünk mellé fekete rizst, ami jól kiemeli a curry-nk csodálatos színét és kínálhatunk mangó csatnit.