Spenótos cukkini curry

Hiába a kánikula, azért jókat enni nagyon szeretünk. Ez a curry nemcsak egzotikus, nyári étel, hanem villámgyorsan el is készül. Aranyló cukkini, spenót, kókuszforgács és fekete rizs - ebből a kombinációból az árnyékban ebédre bármikor szívesen eszünk egy tányérral. Vagy kettővel...

Hozzávalók 4 személynek:

2 evőkanál kókuszolaj

2 közepes fej friss főzőhagyma nagyobb kockákra vágva

2 gerezd fokhagyma

3 dkg édes currypor keverék

1 nagy csipet csilipehely, só

1 kg zsenge, vegyes színű cukkini felkarikázva

4 dl kókusztej

2 evőkanál apróra vágott arany mazsola

30 dkg friss, tisztított, lemosott, apróra tépett spenótlevél

pirított kókuszforgács

Elkészítés:

Egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk a kókuszolajat, és a hagymát, fokhagymát hozzáadva könnyedén átpirítjuk. Hozzáadjuk a curryt és a fűszereket, majd a cukkinit és a mazsolát. Pár perc alatt átforgatjuk, majd hozzáöntjük a kókusztejet, 2-3 perc alatt egybeforraljuk és végül hozzákeverjük a spenótleveleket is. A tetejét megszórjuk a pirított kókuszforgáccsal. Főzhetünk mellé fekete rizst, ami jól kiemeli a curry-nk csodálatos színét és kínálhatunk mangó csatnit.

 

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkDinnyepizza
Következő cikkVIDEÓ: Barackos jégkása

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.