Ott voltam a Dining Guide az Év éttereme 2009 díjkiosztóján, mégis az egyik kedvenc olvasómnak kellett felhívnia a figyelmemet, hogy bekerült az egyik fotóm a 15 díjazott közé. Ez biztos azért van, mert elvarázsolt a Babel Delicate a gálán és napok óta fogalmazom a fejemben, hogy mit írjak az eseményről. Ez hamarosan megtörténik. Addig is gratulálok a többi győztesnek és a 2 kiemeltnek! Íme az én beválogatott fotóm:

Spenótsaláta


Mivel a blogon receptek is vannak mindig, most meg is osztom a képhez kapcsolódó tudnivalókat. Néhány helyen, például a böszörményi úti zöldségesek egyikénél, ilyenkor is lehet kapni friss spenótot, abból érdemes csak készíteni. Bármilyen balzsamecettel működik a recept, nekem most nagy kedvencem a Gegenbauer féle birsalmaecet. A mogyoróolaj is tőle származik. Csodát tesznek ezek a különlegességek a legalapvatőbb salátákkal is.

Recept (4 személyre)

1 kg spenót
2 ek mogyoróolaj
1 ek balzsamecet
ízlés szerint fehér bors
frissn reszelt szerecsendió
2 marék pirított fenyőmag
nagyszemű tengeri só

Egy nagy lábosban vizet forralok, amikor felforrt teszek bele 1 púpozott tk sót, majd a többször alaposan átmosott, megtisztított spenótleveleket. Addig főzöm, amíg éppen csak összeesik, de még élénkzöld színét megtartja – ez kb. 1 perc. Kiszedem a forró vízből, és azonnal jéghideg vízzel teli tálba teszem. Kiszedem a spenótot és alaposan kinyomkodom. Meglocsolom az olívaolajból, balzsamecetből és a fűszerekből álló öntettel, a tetejére pirított fenyőmagot vagy mogyorót szórok.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkTuti befutó desszert
Következő cikkMegkedvelem a palacsintát?
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

2 HOZZÁSZÓLÁS