Újraolvasom a regényt. A biopiacnak, bloggertársaknak és az időjárásnak köszönhetően. Aztán majd megnézem a filmet is, de most visszafelé haladok és a konyhában kezdem. Idén a paradicsom szinte csak zöld formájában volt élvezhető, nem igazán sikerült beérnie (mint oly sok minden másnak se) nem csoda, hogy többen is zölden ették. Engem a savanyított zöld paradicsommal a világból ki lehet kergetni, de a két izgalmas és szép blogposttal a fejemben nem volt kérdés, hogy veszek-e zöld paradicsomot a hétvégén, amikor megláttam a piacon.

A sült zöld paradicsomban az a jó szerintem, hogy teljesen mindegy, hogy panírban van és sült, akkor is savanyúság marad – nem veszíti el az éretlen paradicsom fanyar, savanykás ízét. Egy dupla szerepet betöltő elem a tányéron. Legegyszerűbb formájában sót és borsot kap egy keveset és baconből kisült zsiradékon sül pirosra a kukoricadarás panír. Mivel nálunk kacsamellet kísért adta magát, hogy kacsazsírban süljön.

Recept

8 kisebb zöld paradicsom (vagy 4 nagy)

frissen őrölt bors
2 egész tojás
2 evőkanál tej
5 dkg liszt
15 dkg kukoricaradara

kacsazsír a sütéshez

A paradicsomok csumáját kivágom, majd kb 1cm vastag szeletekre vágom a gyümölcsöt. A szeleteket rácsra teszem, sózom, borsozom és hagyom 15 percig állni, hogy egy kis levet eresszen. Papírtörlővel leitatom és bepanírozom a szeleteket (liszt, felvert tojás, kukoricadara). Kevés kacsazsíron aranybarnára sütöm, papírtörlőre szedem és leitatom a felesleges zsírt. Kacsamellel és mustáros krumplisalátával ettük.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkCsokifondant kétszer
Következő cikkBrunch
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.