Szuper hírem van: az Ikeás csatos üvegekben lehet sütni! Nem akármilyen tesztnek vetettem alá egyből kettőt is, morzsás sütit sütöttem bennük, aminek hirtelen magas hőmérséklet kell, nem pedig kíméletes alacsony hőmérsékleten napoztatás. És kibírták.

Sütőtökös-gyümölcsös crumble

Nem mondom, hogy nem izgultam… a biztonság kedvéért betettem a két üveg mellé egy másik adagot is cserépedényben, de annyira koncentráltam, hogy sikerüljön a kísérlet, hogy átszurkoltam az üvegcséket a csatamezőn. Ugyanis ajándékba vittem a befőttesüveges morzsát és annyira, de annyira jól kitaláltam, hogy én ezt ebben a formában szeretném prezentálni, hogy egyszerűen nem fogadtam volna el nemleges választ. Remélem átérzitek, hogy mekkora szükség volt az én akaratomra a projekt sikeréhez! A nagy koncentrálás mellett arra figyelni kell, hogy a gumicsíkkal ellátott tetőket le kell szerelni az üvegről, ezek biztosan nem bírnák ki a 190 fokot. A sütés után nem kevés, az ujjakba összpontosuló izomerőre van szükség ezek visszaszerkesztéséhez, de ennyit igazán megér ez a csinos ajándék. Most már csak azt szeretném tudni, hogy hol lehet kapni egészen kicsi csatos üvegeket, mert azt hiszem mostantól sok mindent szeretnék így készíteni és tálalni.

Az almás-körtés-sütőtökös morzsa receptje a Díványon olvasható.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkBrunch
Következő cikkAkkor eszem rizst, ha jönnek a kínaiak
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.

7 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Én a multkor a Rákóczi úton, kb Urania mozival szemben, egy EURO-s üzletben láttam kis csatos üvegeket.
    És van egy klassz receptem amit szintén befőttes üvegben kell készíteni, isteni karácsonyi ajándék, előrre elkészíthető és el áll 🙂 Már keresem is a receptet …

  2. Kívánom, hogy találj kis üveget (én sok éve talán a KIKA-ban vagy a Corában vettem, de ugye azóta…)
    De az azért előfordulhat, hogy más gyártó által készített üvegcsék kevésbé bírják a strapát, mint az IKEA-s…
    Sajnos, volt nekem olyan jénaim is (elvileg "márkás"), ami feladta a küzdelmet a hirtelen magasabb hőnél, míg mások meg vígan bírták…