Sütőtökös, spenótos lasagne

A sütőtökben rengeteg a karotin, a spenótban, többek között, az A- és a C-vitamin, vagyis két igazi turbó zöldséget rejtettünk a lasagnéba. Egészen mellékesen, a selymes besamel mártástól és a sajttól elképesztően finom is ez az őszi lasagne változat, semmiképpen ne hagyjátok ki!

Hozzávalók:

20 dkg lasagne tészta

6 dl langyos tej

3 evőkanál liszt

3 evőkanál vaj

3 gerezd fokhagyma

30 dkg könnyen olvadó, reszelt sajt

só, őrölt szerecsendió ízlés szerint

2 evőkanál vaj

30 dkg leveles spenót

30 dkg sült sütőtök

20 dkg könnyen olvadó, reszelt sajt

Elkészítés:

A sütőt 180°Cra előmelegítjük. A vajból, lisztből, tejből besamel mártást készítünk (felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet és az apróra tört fokhagymát, kicsit pirítjuk, de nem hagyjuk, hogy színt kapjon, majd felöntjük a tejjel és folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük). Hozzákeverjük a reszelt sajtot, kevergetve fololvasztjuk a mártásban, majd fűszerezzük őrölt szerecsendióval és sóval.

Serpenyőben vajat forrósítunk, a megmosott, megtisztított spenótleveleket átforgatjuk. Hozzákeverjük a sajtos besamel egyharmadát. Az összetört sütőtökhöz keverjük a maradék besamel felét. Tetszőleges sütőtálat alaposan kivajazunk, majd rétegezve összeállítjuk a lasagnét. A sütőtál aljára két evőkanál besamelt teszünk, majd jöhetnek a lasagne lapok a sütőtökös és spenótos krémekkel. Végül a tetejére öntjük a maradék besamelt, megszórjuk pár evőkanál reszelt sajttal és kb. 50 perc alatt készre sütjük. Frissen, forrón tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -