Sütőtökös tunkoló

Kártyaparty, meccsnézés, tere-fere vagy uzsonna, mind olyan alkalmak, amikor jó, ha van valami rágcsálni való a kezünk ügyében. Ez a sütőtökös tunkoló tökéletes kisérője bármi ilyesminek: sós perec, szárított almaszeletek, hasábokra vágott zöldség, ropi, pirítós vagy sós kréker.

Hozzávalók:

8 evőkanál frissen sült sütőtökpüré

4 evőkanál édesítetlen, mogyoróvaj

2 evőkanál juharszirup

1 nagy csipet só

tisztított uborka, sárgarépa, paprika és zeller hasábok

ropogós alma vagy bármilyen gyümölcs-, zöldség csipsz

Elkészítés:

A sütőtökpürét elkeverjük a mogyoróvajjal, a juharsziruppal és a sóval. A zöldségeket tisztítás után csíkokra vágjuk és a gyümölcs csipsz mellett  a mogyorós sütőtökkrém mellé kínáljuk.

Isteni az uzsonnásdobozba is…

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSokmagvas sós ropogós
Következő cikkA nagy csokoládé válság
"Ami a szívemen, az a szádon" Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.