Színes téli saláta

Ebbe a salátába belepakoltunk sok mindent, ami télen ismerős vitaminforrás: cékla, sárgarépa, lilakáposzta. Ezeket egyenként fogyasztjuk, mint téli savanyúság, de most az is kiderült, hogy együtt is nagyon jól működnek. Egy szelet sült vagy párolt hússal vagy hallal a diétádba is könnyen beillszetheted.

Hozzávalók:

1 kisebb fej lilakáposzta

1 teáskanál só

3 közepes méretű cékla

1 közepes méretű sárgarépa

12 szem magozott, puha aszalt szilva

3 evőkanál málnaecet

2 evőkanál méz

Elkészítés:

A lilakáposztát vékonyra szeleteljük és kb. 1 órára besózzuk. A céklákat lemossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 °C-on puhára sütjük, majd hámozzuk és csíkokra aprítjuk. A tisztított sárgarépát  és az aszalt szilvát szintén vékony csíkokra vágjuk. A hozzávalókat elkeverjük, végül meglocsoljuk a málnaecet és méz keverékével és tálalás előtt, kb. fél óráig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.

A málnaecetes öntet helyettesíthető 3 evőkanál házi vagy bio málnaszörp és 2 evőkanál 10%-os ételecet keverékével is.

5/5 (3)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkAlmás tormamártás füstölt pisztránggal
Következő cikkFánk alma ciderrel

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.