Színes téli saláta
Vogel DianaEbbe a salátába belepakoltunk sok mindent, ami télen ismerős vitaminforrás: cékla, sárgarépa, lilakáposzta. Ezeket egyenként fogyasztjuk, mint téli savanyúság, de most az is kiderült, hogy együtt is nagyon jól működnek. Egy szelet sült vagy párolt hússal vagy hallal a diétádba is könnyen beillszetheted.
Hozzávalók:
1 kisebb fej lilakáposzta
1 teáskanál só
3 közepes méretű cékla
1 közepes méretű sárgarépa
12 szem magozott, puha aszalt szilva
3 evőkanál málnaecet
2 evőkanál méz
Elkészítés:
A lilakáposztát vékonyra szeleteljük és kb. 1 órára besózzuk. A céklákat lemossuk, alufóliába csomagoljuk és 180 °C-on puhára sütjük, majd hámozzuk és csíkokra aprítjuk. A tisztított sárgarépát és az aszalt szilvát szintén vékony csíkokra vágjuk. A hozzávalókat elkeverjük, végül meglocsoljuk a málnaecet és méz keverékével és tálalás előtt, kb. fél óráig hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A málnaecetes öntet helyettesíthető 3 evőkanál házi vagy bio málnaszörp és 2 evőkanál 10%-os ételecet keverékével is.