A Diéta és Fitnesz decemberi számában kímélő karácsonyi menüsort olvashattok. Fotók és szöveg by Lila Füge. Egyelőre egy kép a képek ízelítőnek, a többit a receptekkel együtt a recepteket hamarosan – még karácsony előtt – közzéteszem. Most még emésztem a történteket, nem voltam rá felkészülve milyen az, ha egyszercsak nyomtatásban megjelenik, ami általában a fejemben szaladgál, vagy legfeljebb itt a blogon mosolyog. Az izgalmas talán jó szó, de ezen még gondolkozom egy kicsit.

Édeskömény saláta grapefruittal és avokádóval


A menü:

Édeskömény saláta grapefruittal és avokádóval

Füstölt lazac, kecskesajt falatok
Kuszkusszal töltött pulykamell rolád
Narancsos párolt sárgarépa és póréhagyma

Pezsgős gyümölcszselé

Amikor felkértek a feladatra először nagyon megörültem, mert mégiscsak elismerés és megtiszteltetés ez, aztán pedig gyorsan megijedtem, mert mi közöm is van nekem a diétás ételekhez? Ha megnézzük az eddig posztolt recepteket, azt kell mondanom, hogy nem sok. Végül csak arra jutottam, hogy meg fogom tudni oldani a dolgot és még meg is örültem annak, hogy kicsit kizökkent a megszokásból és arra késztet, hogy más szemüvegen keresztül is nézzek pl. egy karácsonyi menüsort.

A desszert okozta a legnagyobb kihívást. Fontos volt, hogy ünnepi (szép) és finom (igazi desszert) legyen, de azért mégse legyen (óriási) kalóriabomba. Még soha nem csináltam korábban zselét, de minden fenntartásom ellenére most úgy gondolom fogok még, mert minden kritériumnak megfelelt és ráadásul sokféle képpen variálható íz és tálalás tekintetében. A legnagyobb tanulság az, hogy semmi köze nincs a boltban, poralakban kapható izékhez. A színe nem ételfesték, az íze nem mű és az állaga sem műanyag zselére emlékeztet.


Narancsos párolt sárgarépa és póréhagymaMég nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

15 HOZZÁSZÓLÁS

  1. köszi Micikém a bizalmat 🙂 ha már ilyen kedvesen kéred, összehozhatunk valamit, ha itthon vagy. jelentkezz! csók.
    LepkePillangó: alapvetôen én sem a diétás ünnepekre szavazok, de érdekes volt a feladat, jót tett nekem is ilyen szempontból átgondolni a menüt. jóllaktunk vele és kevésbé nyögtünk ebéd után 🙂

  2. Kedves Lila Füge:-)
    tetszenek a receptjeid, a fotók meg különösen szépek. Ha Mo.-n leszek majd decemberben, megszerzem ezt a DF c. lapot, hacsak addigra el nem kapkodják!
    Egyszer megkóstolnám (élőben) valóban ilyen finomak-e azok , amiket főzöl!
    mici