– Mami, én nem akarom, hogy lefotózz ezekkel a kicsi káposztákkal!

kelbimbo2.jpg

Ez a kép nem került be a könyvbe, mert a Születéstől születésnapig című, frissen megjelent könyvemnek nem R2r a sztárja, legalábbis, ami a képi illusztrációt illeti. Pedig már akkor megfogalmazódott bennem a gondoloat, amikor vele kalandoztunk az első ízekkel és illatokkal, hogy én szeretnék erről írni. Valószínűleg azért, mert óriási sikerélmény volt beveztni őt az ízlelés egyre komplexebb világába, imádtam az építkezést az első kanálka almától az első szülinapi tortáig. Imádta ő is és így én szárnyakat kaptam. Semmi kétségem afélől, hogy ehhez nagy adag szerencse kellett, és nagyon hálás vagyok a sorsnak és a fiaimnak, hogy az élmény kétszer is megadatott – Leo is szuper evő. Ezért mégiscsak mindketten a könyv sztárjai. Biztos vagyok benne, hogy nem lenne most ez a könyv (vagy nem ilyen formában, színesen, lelkesen, vidáman), ha ők nem lettek volna ennyire klassz társaim az evésben (is).

Leóval már tudatosabban jártuk végig ezt az utat, ugyanis az ő hozzátáplálásával párhuzamosan készült a könyv. Sokkal többet egyeztettem csodálatos doktor néninkkel, dr. Miklós Annával, és Schmidt Judit dietetikus tanácsait is minden új étel bevezetése előtt tanulmányoztam – ők ketten segítettek abban, hogy a laikus anyuka és lelkes blogger gondolatai, véleménye és receptjei mellett a pillanatnyilag legfrissebb és legrelevánsabb szakmai állásfoglalásokat tartalmazza a könyv. Mindkettőjük munkáját nagyra tartom és háás vagyok nekik, hogy segítettek ezt a könyvet azzá tenni, ami most puha kötésben már megvásárolható.

BOOOK_LF_BABA__RGB_3D_WEB.jpg

Puha kötésben, mert ez elsősorban egy kézikönyv. Egy olyan könyv, ami reményeim szerint kinyílik majd magától a bevezető egyes oldalainál, ahol a tanácsainkat összeszedtük és hadrendbe állítottuk. Egy mindennapi használatra készült kisokos, ami maszatos lesz és fehér margóját feljegyzések tarkítják majd – mondjuk egy kis szívecske a recept mellett, ami nagyon bejött a babának és egy szomorú smiley amellett, amihez majd később még visszatértek talán. Bízom benne, hogy egy olyan babakönyvet sikerült összeállítani, ami meggyőzi az anyukákat arról, hogy ez a folyamat igenis lehet játékos, lehet lazán venni és nem kell, sőt nem is szabad a babáknak unalmas ételeket adni. Eligazítást nyújt, hogy mit mikor és hogyan érdemes bevezetni, de nem szab ijesztőnek ható korlátokat, amitől ez az egész folyamat bonyolultnak és rémisztőnek hathat. Ehhez nem kell tudni főzni. Nem kell szeretni a főzést. Elég szeretni a babát és ez minden esetben adott. Ezek az ételek gyorsan, minden konyhai jártasság nélkül bárki által elkészíthetők. Csak a törődést kell a hozzávalók mellé beletenni.

Érdekes számomra, hogy babatáplálásról írok most itt a blogon. Még nem volt erről itt szó soha, pedig sokan fordultatok már hozzám kérdésekkel. Ez is erősítette meg bennem a gondolatot, hogy van értelme erről könyvet írni. Így hát köszönöm nektek, kedves olvasóim!

970546_10151515455549037_814441197_n.jpgA könyv a BOOOK Kiadó gondozásában jelent meg. A Könyvhéten a Líra standján ma és hétfőn 15% kedvezménnyel kapható, hétfőtől pedig az összes ismert könyvterjesztőnél megtalálható lesz.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS