Tavaszi zöldségfasírt

Ma délelőtt lemerészkedtünk az utcára. Nagy dolog így május közepén gondolja majd az, aki egy év múlva ilyenkor olvassa ezt a postot a tavaszi receptek között. A történelmi hűség kedvéért ezért elmondanám, hogy alig haladtunk egy háztömbnyit, amikor a szél babakocsival, gyerekkel együtt 2 méterrel arrébb lökött úgy, hogy nem tudtam eldönteni, én próbálom megtartani a babakocsit, vagy inkább abba kapaszkodok, hogy ne vigyen még messzebb a szél. Újhagymáért mentünk. Ha már elindultunk, be is szereztük, de amint lehetett hazamenekültünk és szép csendben elkészítettem azt a tavaszi ebédet, amit napsütésben és madárcsicsergésben sokkal jobb lett volna elfogyasztani.

Tavaszi zöldségfasírt

Mostanság amikor a kosaramba nézek bevásárlás után, és nagyon szűkre veszem a látómezőmet elhiszem, hogy tavasz van és ennek megfelelően tartottam is magam a csak-zöldség ebédnél. Tepsiben sült újburgonya, tavaszi zöldségfasírt, mézes mustáros tölgysaláta volt az ebéd.

Recept (10-12 fasírthoz)

1 csicseriborsó konzerv
2 nagyobb sárgarépa lereszelve
1 csomag újhagyma karikára vágva
1 csokor petrezselyem apróra vágva
10 dkg zöldborsó
5 ek kukoricaliszt
1 tojás
2 gerezd új fokhagyma apróra vágva
1 tk koriander mag
1/2 tk cayenne bors
1 tk őrölt római kömény

A csicseriborsót leöblítem, lecsepegtetem és késes robotgéppel durvára vágom. A fűszereket kőmozsárban összetöröm, a csicseriborsóhoz keverem az összes többi hozzávalóval együtt. A legvégén a tojást ütöm bele és jól összedolgozom. Egy tepsit vékonyan kiolajozok, a sütőt 180 fokra előmelegítem. A masszából nagyobb ringlónyi labdákat gyúrok, kicsit kilapítom és a tepsire teszem. 20-30 perc alatt készre sütöm, félidőben megfordítom őket. Görög/török vagy lecsepegtetett joghurttal tálalom. Magában snacknek, körettel ebédnek fogyasztjuk. Ki lehet sütni bő olajban is, de így is nagyon finom és sokkal egészségesebb.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -