Egy hét intenzív teszt után nagy örömmel mutatom be Terkát a Lila Füge olvasóinak. Nem, Terka nem R2r kistestvére, hanem egy hete egyik kedvenc barátnője. Illetve nem is, azt hiszem R2r-t igazából nem Terka érdekli (bocs, kislány), sokkal inkább odavan a zsonglőr Borsókért, Karottáért és Sütőtök Steffiért, a kedvence pedig Krumpli Mama, akit név szerint szólongat.

A Terka a piacon egy igazi mai, jófej mesekönyv, ami amellett hogy az anyukáknak bejön a kicsiket is biztosan magával ragadja. Nem is értem hogy lehet az, hogy 2 szerzőjének, Hohol Ancsának és Boris Julinak, a könyv születésekor még nulla kisgyereke volt! Miért is írom ezt? Több olyan mesekönybe belefutottunk már, ami szerintem nagyon szép, helyes, kedves vagy éppen tanulságos, de R2r-t sehogy se tudom rávenni hogy megkedvelje. És van olyan is, ami fordítva igaz. Persze R2r még kicsi, simán lehet, hogy ez változni fog, de sokat olvasunk és a Terka volt az egyetlen mesekönyv, amivel 10 percig az infra lámpa előtt tudtam tartani. Ez azért nem kis dolog!

Egészen biztosan annak köszönhető a siker, hogy egy nagyon kedves könyvet lapozgatunk ilyenkor. A rajzok nem bonyolultak, viszont nagyon szerethetőek. Minden oldalon van több olyan részlet is, amit R2r boldogan fedez fel – titkos szereplő a cica és a kismadarak, akikről szó nem esik ugyan, de minden oldalon felbukkanak és valami vicceset csinálnak – ezt külön köszönjük Julinak! A zöldségek nevét azt hiszem innen fogja megtanulni kimondani, R2r annyit forgatja a könyvet.

A történet egy cingár kislányról szól, aki édességen kívül nem nagyon szeretne mással táplálkozni. A könyv tanulsága szerencsére a mi szempontunkból teljesen triviális, R2r-t nem kell győzködni, hogy egyen. Talán épp ezért nagy örömmel kíséri végig konyhai kedvencei – elsősorban brokkoli és borsó – kalandjait a piacon. A PIACON, ami amúgy is egy klassz hely. Ezt Terka anyukája is tudja, ide viszi cérnavékony kislányát, hogy jobb belátásra bírja, és ezzel kezdetét is veszi  a nagy borsókaland…

Mi alig várjuk, hogy elkészüljön a következő mesekönyv, mert hogy sorozatról van szó! Addig is lehet követni Terkát a Facebookon és lesz A Bilimbó Házával közös interakítv találkozó a Könyvfesztiválon. A könyv a Manó könyvek gondozásában jelent meg, a honlapjukon Terkának saját oldala is van letölthető játékokkal.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS