Thai zöld curry csirkehússal
Havas DóraA Thai zöld curry még enyhén csípős formában is a gyerekek nagy kedvence lehet. Ha a curry pasztát magunk készítjük, kihagyhatjuk belőle a chilit és így egyáltalán nem lesz csípős az étel.
Hozzávalók
2 ek étolaj
1/2 kg csirkemell filé
2 nagy fej hagyma finomra vágva
1 csokor újhagyma finomra vágva
2 ek zöld curry paszta
fél hüvelyknyi gyömbér finomra reszelve
2 ázsiai citromnád finomra vágva
10 dkg zöldbab
1 kis fej brokkoli
10 dkg spenót
4 dl kókusztej
2 dl csirke alaplé vagy húsleves
3 ek halszósz
2 tk nádcukor vagy világos barnacukor
a tálaláshoz:
1 csokor koriander
lime gerezdek
Az ázsiai citromnád fejét mozsárban kissé megtörjük, majd egészen a fás végéig ugyanúgy finomra vágjuk, mint az újhagymát.
Egy nagy lábosban felhevítjük az olajat. Hozzáadjuk a falatnyi darabokra vágott csirkehúst és minden oldalán lepirítjuk. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, kb. 4 percig pirítjuk nagy lángon. Visszavesszük közepesre és a lábasba tesszük az újhagymát, a citromnádat és a gyömbért. 1 percig pirítjuk, amíg illatozni kezd, majd hozzáadjuk a curry pasztát és újabb 1 percig pirítjuk. A rózsáira szedett brokkolit és a zöldbabot is a lábasba tesszük, összeforgatjuk a csirkés keverékkel, majd felöntjük húslevessel, felforraljuk, de nem főzzük szét. Végül hozzáadjuk a spenótot és a kókusztejet és összemelegítjük, halszósszal és nádcukrral ízesítjük. Azonnal tálaljuk. Sok koriandert, lime gerezdeket és frissen gőzölt jázmin rizst teszünk mellé az asztalra.