Nem véletlen, hogy a felnőttek is imádják, akiknek bárokban is gyakran felszolgálják Olaszországban. Ha a klasszikus töltelékeket nézzük, a tonhalkrém, a tojáskrém és a mozzarella elsőként jutnak az eszünkbe.

Szerintem a tramezziniben pont az a jó, hogy nagy mozgásteret ad. A puha kenyeret bármivel meg lehet tölteni és gyerekes családokban ez elég fontos szempont szokott lenni. Akár előző este is össze lehet állítani a szendvicseket és szorosan fóliába csomagolva a hűtőben tárolni őket – szerintem így a legfinomabbak, összeérnek az ízek. Ennek a módszernek a nagy előnye, hogy a gyerekeket is be lehet vonni, az enyémek szeretnek döntéseket hozni étel ügyben és szívesen pakolják a töltelékeket a saját szendvicseikbe. Arról nem is beszélve, hogy közben lehet arról beszélgetni, hogy milyen ízek passzolnak egymáshoz, miért fontos, hogy kerüljön zöldség is a szendvicsbe, vagy éppen az is kiderülhet, hogy miért kell mindenképpen kettővel többet készíteni.

Kedvenc töltelékeink:

  • prosciutto, mozzarella, nektarin, bazsalikom
  • pesto, mozzarella, paradicsom
  • tonhalkrém
  • tojás, avokádó, krémsajt
  • kecskesajt, sonka, áfonya
  • natúr sajtkrém, kígyóuborka, kapor
5/5 (1)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkSulistart: agyturbó a konyhából
Következő cikkVIDEÓ: Szendvicskenyér
2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.