Túrófánk

Ez a fánk nem lesz a mumusod, ugyanis nem kell keleszteni vagy dagasztani. Egy óra pihentetéssel együtt 90 perc alatt elkészül, de én nem ezért szeretem. Nekem azért a kedvencem, mert a nagymamám receptje, túró van benne, és hidegen még jobb, mint frissen. Egy dolgot nem lehet csak megúszni vele, az olajban sütést, de akkor már nem is lenne fánk.

Hozzávalók:

50 dkg túró

6 tojás
20 dkg rétesliszt
4 ek cukor
2 kk szódabikarbóna
1 (kezeletlen) citrom vagy narancs reszelt héja

Olaj a sütéshez

Lekvár a tálaláshoz (pl. sárgabarack)

A túrót robotgépbe tesszük és 1-2 percig erős fokozaton keverjük, hogy összetörjön. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, majd a cukrot. Belereszeljük a citrom/narancshéjat, majd összedolgozzuk a liszttel és a szódabikarbónával is. Letakarjuk és hűvös helyen (nem kell a hűtőbe tenni) 1 órán át pihentetjük.

Az olajat kis lángon felhevítjük, kiskanállal ladbákat szaggatunk a tésztából a forró olajba. 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk, hogy minden oldalán piros legyen a fánk. Papírtörlőre szedjük melegen, langyosan vagy hidegen is kitűnő. Baracklekvárral isteni.

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -