Uzsonnára: kolbászos frittata szendvics – VIDEÓ!

 

Elkezdődött az iskola és ezzel a fejtörés is, hogy mi kerüljön a gyerekek uzsonnás dobozába. Én sokszor úgy oldom meg a dolgot, hogy a reggelit variálom tovább – így duplán megéri az a 20 perc a konyhában minden reggel. Ilyen ez az uzsonna ötlet is: a reggeli frittatából készítek szendvicset és máris mindenki boldog.

frittata-szendvics-fekvo-blog

 

Recept:

2 db kápiapaprika

4 szál újhagyma

10 dkg kolbász

6 tojás

125 ml tej

1 teáskanál só

¼ teáskanál őrölt bors

5 dkg vagy feta sajt

1 evőkanál aprított zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma)

8 szelet kenyér

4 nagyobb salátalevél

1 evőkanál balzsamecet

2 evőkanál olívaolaj

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A kolbászt karikára, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és kevés olajon egy serpenyőben lepirítjuk. Közben a tojásokat kissé felverjük és elkeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a zöldségekre. Közepes lángon a tűzhelyen elkezdjük sütni, amíg az alja megszilűrdul. Kevergetni nem szabad!

Rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk zöldfűszerekkel és serpenyőstül betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik, de a közepe még rezgős marad. Ez kb. 8-10 perc.

Közben a salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk és meglocsoljuk balzsamecettel és az olívaolajjal. A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk.

A kész frittatát felvágjuk, kenyérszeletekre salátát teszünk, majd erre egy-egy darabot a frittatából. A tetejére ismét kenyérszeletet teszünk és kissé összenyomkodjuk.

frittata-szendvics-allo-blog

 

 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -