Uzsonnára: kolbászos frittata szendvics – VIDEÓ!
Lila Füge
Elkezdődött az iskola és ezzel a fejtörés is, hogy mi kerüljön a gyerekek uzsonnás dobozába. Én sokszor úgy oldom meg a dolgot, hogy a reggelit variálom tovább – így duplán megéri az a 20 perc a konyhában minden reggel. Ilyen ez az uzsonna ötlet is: a reggeli frittatából készítek szendvicset és máris mindenki boldog.
Recept:
2 db kápiapaprika
4 szál újhagyma
10 dkg kolbász
6 tojás
125 ml tej
1 teáskanál só
¼ teáskanál őrölt bors
5 dkg vagy feta sajt
1 evőkanál aprított zöldfűszer (petrezselyem, metélőhagyma)
8 szelet kenyér
4 nagyobb salátalevél
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olívaolaj
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A kolbászt karikára, a zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk és kevés olajon egy serpenyőben lepirítjuk. Közben a tojásokat kissé felverjük és elkeverjük a tejjel, sózzuk, borsozzuk és ráöntjük a zöldségekre. Közepes lángon a tűzhelyen elkezdjük sütni, amíg az alja megszilűrdul. Kevergetni nem szabad!
Rámorzsoljuk a fetasajtot, megszórjuk zöldfűszerekkel és serpenyőstül betesszük a sütőbe és addig sütjük, amíg kb. dupla magasságúra emelkedik, de a közepe még rezgős marad. Ez kb. 8-10 perc.
Közben a salátaleveleket megmossuk, megszárítjuk és meglocsoljuk balzsamecettel és az olívaolajjal. A kenyérszeleteket kissé megpirítjuk.
A kész frittatát felvágjuk, kenyérszeletekre salátát teszünk, majd erre egy-egy darabot a frittatából. A tetejére ismét kenyérszeletet teszünk és kissé összenyomkodjuk.