Uzsonnareform: tutira megyünk

Mindig is tudtam, hogy a zöldborsó mellett a biztosan nyerő próbálkozás az édes dolgokkal lesz. Közben persze pont az a cél, hogy minél egészségesebb legyen az uzsonna, de aki ismer tudja, hogy nem vagyok a híve a tiltásnak és a megvonásnak. Sokkal fontosabb az egyensúly. Épp ezért hiszem, hogy a házi, igényes alapanyagokból készült vaníliás krémtúró mézzel ízesítve és eperrel körítve tökéletes uzsonna a bölcsiseknek, de igazából bárkinek. Mazsolát nem tettem bele. Viszont volt mellé kalács annak, aki kért.

Vaníliás krémtúró
A receptet még akkor kísérleteztem ki, amikor R2r egészen kicsi volt – talán egy éves lehetett, amikor már kaphatott mézet és tejterméket is. Fogyasztjuk csak így magában, mazsolával, vagy csicsázva attól függően, hogy mi van itthon vagy minek van szezonja. Pohárkrém alapnak is szuper, akkor még cukorral pirított zabpelyhet is teszek mellé.
Az benne a legjobb, hogy nem tart tovább összeállítani mint amennyi idő alatt kinyitok egy bolti krémtúrót (ha olyan a csomagolása). 
Hozzávalók:
35 dkg túró

1,5 dl tejföl

2 ek méz

1/2 vaníliarúd kikapart magja

eper
 
A túrót a tejföllel, mézzel és a kikapart vaníliamagokkal tálba teszem és botmixerrel krémesre keverem. Behűtöm.
 Eperrel, kaláccsal tálalom.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -