Így készíts saját vaníliakivonatot!

A vaníliakivonat jó befektetés: egyszer kell egy nagyobb összeget rászánni arra, hogy elkészítsük, és kis odafigyeléssel folyamatosan lesz használható, sőt a boltival vetekedő kivonatunk.

Ez a kincs a hazai boltokban nem igazán beszerezhető, általában csak aromát lehet kapni, aminek semmi köze nincs az igazi vaníliához. Minél több vaníliarúddal indítjuk az elkészítést, annál gazdagabb lesz a kivonat. Érdemes tehát rászánni az időt és a pénzt, mert szinte nincs olyan sütemény vagy desszert, amit ne dobhatnánk fel egy kis vaníliával.

 

Hozzávalók egy üveghez:

400 ml vodka vagy más semleges ízű alkohol

4-6 vaníliarúd

Elkészítés

A vaníliarudakat kettévágjuk, magjaikat kikaparjuk és a vodkával töltött üvegbe tesszük a rudakat és a kikapart magokat is. 4-6 hétre sötét szekrénybe helyezzük, amíg kioldódik a vanília az alkoholban. Ezt követően a vanília kivonat használható.

Vodkával vagy alkohollal az elfogyott mennyiséget folyamatosan pótoljuk, így mindig lesz kivonatunk. Ha a használt vaníliarudakat nem dobjuk ki, hanem mindig hozzáadjuk a kivonathoz, gazdagíthatjuk az ízét.

 

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

Előző cikkBlogból magazin
Következő cikkFekete fűszerhercegnő: a vanília

2006. szeptemberében kezdtem el írni a Lila füge blogot, ami azóta sok változáson ment keresztül, mindig egyre több és szebb lett. Ma már nem blog, hanem ez az oldal. Persze nekem egy oldalnál sokkal több, mert az életem egyre nagyobb, izgalmasabb, szinesebb része.