Vegán sült

Hozzávalók 4 személyre:

3 evőkanál hidegen sajtolt olaj
1 zöld kaliforniai paprika apróra vágva
1 póréhagyma apróra vágva
1 közepes sárgarépa lereszelve vagy nagyon apróra vágva
1 közepes vagy nagyobb vöröshagyma lereszelve vagy nagyon apróra vágva
1 szárzeller apróra vágva
30 dkg barna csiperke apróra vágva
1 evőkanál chia mag 3 evőkanál meleg vízzel összekeverve
20 dkg vegán cheddar reszelve
10 dkg barnarizs dara

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy mélyebb serpenyőben olajon pirítsuk meg a hagymát, aztán az összes zöldséget együtt nagyjából 15 perc alatt. Ne sózzuk még, mert akkor sok levet ereszt. Ha mégis, hagyjuk addig sülni őket, amíg el nem párolog. Tegyük át egy nagyobb edénybe az egészet. Adjuk hozzá a chiat vizzel összekeverve, a vegán sajtot és a rizsdarát. Most sózzuk, borsozzuk. Olajozzunk ki egy kenyér formát, tegyük bele a masszát. Szórjuk meg a maradék sajttal. Süssük kb. 50 percig.

Tipp: A megmaradt zöldség darabokból klassz szószt készíthetünk hozzá. Illetve ha többet készítünk, lefagyaszthatjuk akár szeletelve és egy hónapig is eláll.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -