VIDEÓ: Ízesített teák cukor nélkül

A bolti ice tea választékot bármikor magasan lekörözhetitek, ha otthon készítetek ízesített teákat. Ennek az a legnagyobb előnye, hogy egyetlen gramm hozzáadott cukor nélkül is isteni ízkombinációkat állíthattok össze. Mi most három ötletet is adunk.

Ízesített tea készítéskor két dolgra kell odafigyelni:

Ne főzz le 1,5 l teát, mert ekkora mennyiséghez hosszan kell áztatni teafüvet és nagy rá az esély, hogy a tannin túlságosan kioldódik és keserű lesz a tea. Elég kis mennyiségű, koncentrált teát készíteni, majd ezt langyos vízzel felengedni.

A langyos víz azért is fontos, mert az egyéb ízesítőket is ebben érdemes kiáztatni. A forró teavízben megfőnének, így pedig csak gyengéden engedik ki az ízüket a főzetedbe.

Az így készített teát ízesítheted bármivel, ami számodra érdekes vagy csak egyszerűen felkaphatod és mehetsz vele a doldogra, attól nem kell tartani, hogy leforrázod magad. Mivel a tea kis mennyiségben van jelen, gyerekeknek is készíthetsz ezzel a módszerrel italt és meg is nyerted a cukros üdítők ellen vívott harcot. A csokis teára aszalt vörösáfonyával és kókuszdaravokkal nem sok gyerek mond nemet.

Kedvenc ízvariációink:

  • Csokis fekete tea aszalt  vörösáfonyával, hibiszkusz vorággaé és kókusszal;
  • Gyömbéres citromfű tea lime-mal és aszalt mangóval;
  • Menta tea citrommal, mentával és aszalt sárgabarackkal.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen