Tavaly ilyenkor elkezdtünk gasztro részleget szervezni a WAMPra. Azért írom, hogy elekezdtünk, mert a WAMP felkérésére részt vettem a szervezésben a kezdetektől. Az első perctől fogva imádtam kitalálni, hogy milyen fajta gasztro illene a jól bevált és méltám népszerű design vásárhoz, majd ezután megkeresni, megismerni a gaszto kiállítókat és figyelni, ahogy vásárról vásárra kialakul egy kemény mag, akik ma már közösséget alkotnak. Jó látni, hogy visszajárnak ide, akik azt a bizonyos csokit, szendvicset vagy sajtot keresik.

Idén gondoltunk egy nagyot és a hétvégén önálló gasztro WAMPot szervezünk WAMP Spájz néven.

November 26-27-én a megszokott design vásár átadja a helyét a WAMP Spájznak. A kézműves gasztronómiai vásáron olyan kézművesek és kereskedők árulják gasztro termékeiket, akik nem csak a minőségre és az egyediségre helyezik a hangsúlyt, hanem fontosnak tartják, hogy termékeik arculata és ötletessége is felkeltse a vásárlók érdeklődését. A WAMP Spájz kamrapolcait megtöltjük mindenféle finomsággal, melyekkel felkészülhetünk a hideg téli hónapokra: csokoldék, trüffelek, bonbonok, sütemények, lekvárok, chutney-k olívaolajak, borok, párlatok, különleges szakácskönyvek, sajtok, fekvágottak, kávés és tea várja a vásárlókat. A vásár a WAMP designszemléletéhez hűen stylistok keze nyomát is hordozza: az egyes “kamrapolcokat” stylistok rendezik be az adott polc temaitkáját követve:

 1. Dunszt: lekvárok, szörpök, savanyúságok
 2. Szalonspicc: kézműves sör, borok, pálinka, koktél
 3. Állati: hal, hústermék, sajt
 4. Édes: sütemény, csokoládé
 5. Friss: zöldség, gyümölcs, kenyér
 6. Vegyespolc: kávé, tea, fűszer, olaj, ecet, szakácskönyv, stb.

Naponta két workshopon hasznos praktikákat is megtudhatunk a WAMP Spájz árusaitól: Wágner Beától (Keserédes) elsajátíthatjuk a házi bonbonkészítés tudományát, Szántó Tibortól (Szántó Tibor Fine Chocolates) megtudhatjuk, hogyan ismerjük fel a valóban minőségi csokoládét, Viczkó Bea (Kopenka) megmutatja nekünk, hogyan tudunk otthon is elbűvölő tortadekorációt készíteni, Makitól (Makifood) a japán séfhölgytől pedig elleshetjük a szusikészítés trükkjeit.

Gasztroblogger rapid randi

Az evés, ivás, okulás mellett rapid randit is szervezünk. Ennek az a lényege, hogy 6 népszerű gasztrobloggert leültetünk egy hosszú asztal mögé, aki pedig szeretne leülhet velü(n)k szemben és 3 percben kérdezhet bármit, amit csak akar. A bloggerek: Chili&Vanilia, Fűszer és Lélek, Lila Füge, Dolce Vita, Édesem és Világevő. Gyertek, beszélgessünk!

További részletek a WAMP honlapján és a folyamatosan frissülő Facebook oldalon.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

7 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Van infotok arrol, hogy hogyan sikerült az eheti vásár?
  + Nem sok ez az országnak egy kicsit? Csak a novemberi felhozatal: Food&Wine BNV, Kézműves okosság + Wamp Spájz + karácsonyi vásárok…

  Nekem valahogy ez nem klappol… ha ezekre mind van kereslet, akkor már rég mainstream kéne legyen az ungarische kézműves kaja. Ha nincs kereslet, minek vásár… ” +1 kérdés: ven ennyi kézműves kajás faszagyerek az országban? +2 kérdés: ad ilyenkor a kecske még tejet?

 2. Sakic, a vásár után nyilván többet tudok majd erről mondani. A WAMP Spájz kicsiben, a design vásár részeként tavaly óta nagy siker, ezért abban bízunk, hogy az önálló vásár is az lesz. Tény, hogy sok gasztro témájú megmozdulás van mostanában, nyilván az fog fennmaradni ami olyat tud, amire igazán vevők az emberek.

 3. Sakic, szerintem gyere el egyszer valamelyikre, és nézd meg, hogy az emberek mennyire szeretik. nyilván van, aki csak nézelődik, de a többség vásárol, és én úgy látom, hogy egyre nagyobb az igény arra, hogy tudják az emberek, honnan jön az ételük.
  a Wamp Spájz amúgy tudtommal ingyenes, a többi gasztro szerintem nem, vagy tévedek?… a karácsonyi vásárok színvonala pedig… hát, maradjunk annyiban, hogy elég vegyes 🙂

 4. @sakic: szerintem azt kell tudni, hogy a legtöbb eladó (legalábbis a Wampon) nem üzlettulajdonos, tehát az ő áruit vagy ilyen helyeken, vagy személyesen nála tudod csak megvenni. Mivel személyesen időhiányában nehéz mindent megvenni, ezért az a vásárlóközönség, aki áldoz ilyesmire, szívesen kimegy ezekre a vásárokra akár hetente is, de havonta mindenképp. Így karácsony előtt pedig rengetegen szerzik be ilyen helyeken a fa alá valót.

 5. Szerintem a WAMP Spájz jól sikerült. Alakulni fog. Mondjuk azt nem értem mit keresett ott a SIÓ, valahogy nem illett oda, de ez legyen a legkevesebb!

  @sakic:
  kézműves kajás faszagyerek az országban? Maradjunk azért a realitásoknál. hazánk az alapvető gasztronómiai kihívásoknak – kedvesség, higiénia, minőségi alapanyagok, változatosság stb. – is komoly problémák vannak. Ettől függetlenül jót tesz szerintem ha az emberek minél több alternatívával találkoznak. A Spájz például jó lehetőség arra, hogy sokan megismerkedjenek kis szériában készült húskészítményekkel, sajtokkal, szószokkal stb.