Zöldséges csirkeragu szezámos tekerccsel

Ezt az ételt elkészíthetnénk egy egyszerű piteként is, hiszen nem áll másból, mint leveles tésztából és illatos csirkeraguból. Ha viszont a tésztából kis tekercseket készítünk és a ragu tetejére rendezzük, egyből egy sokkal izgalmasabb étel kapunk. Akkor meg miért ne?

Hozzávalók 4 személyre

A tekercshez:
1 friss leveles tészta
7 dkg krémsajt
5 dkg parmezán, reszelve
2 evőkanál fekete szezámmag + a tetejére

A raguhoz:
2 evőkanál olaj
50 dkg csirkemellfilé
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
2 szárzeller
1 db édesburgonya
15 dkg zöldborsó
4 db koktélparadicsom
1 teáskanál keményítő
3 dl alaplé
1 db babérlevél
1 teáskanál füstölt pirospaprika
1 csipet cayenne bors
só és frissen őrölt bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tekercshez a leveles tésztát kiterítjük, vékonyan megkenjük a krémsajttal, sózzuk, elosztjuk rajta a parmezán sajtot a fekete szezámmagot és szorosan feltekerjük. Amíg a ragu készül a mélyhűtőbe tesszük, hogy szebben lehessen szeletelni.

Az olajat felhevítjük egy nagy öntöttvas edényben és a csíkokra vágott csirkemellfilét magas lángon barnára pirítjuk. A pórét és a fokhagymát vékonyan szeletelve hozzáadjuk és tovább pirítjuk időnként megkeverve. Közben belekarikázzuk a répát és a szárzellert is. Az édesburgonyát meghámozzuk és falatnyi kockákra vágva keverjük bele. Miközben adjuk hozzá az alapanyagokat időnként átkeverjük, sóval és borssal fűszerezzük. Amikor már mindenen látunk itt-ott pirult részt, jöhet bele a borsó és a koktélparadicsom is. A keményítőt kikeverjük az alaplével és felöntjük vele a zöldséges alapot. Fűszerezzük a babérlevéllel, paprikával, Cayenne borssal, a petrezselyemmel és forraljuk fel.

Közben kivesszük a tésztát a hűtőből és fél centis szeleteket vágunk. A ragut lehúzzuk a tűzről. A tekercseket a forró ragu tetején elrendezzük, meghintjük még egy kevés szezámmal és a forró sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -