A szeptember és az október kedvenc hónapjaim lettek az elmúlt években, főleg, amikor ilyen gyünyörűek mint épp most is. Ahogy egyre jobban alakul az ősz, kerülnek elő a teáscsészék és a finomabbnál finomabb teák. Amíg dolgoztam volt saját kis teaceremóniám. Nem volt japán és nem tartott órákig, de többféle teát is fogyasztottam nap közben, mindegyiknek megvolt a helye és az ideje. Keretbe foglalta a napomat, biztosított néhány nyugodt percet, volt mit várni, ha épp nem olyat csináltam, amihez sok kedvem lett volna.

Zöldteás csokis sütemény

Most újra itt van ez a csodálatosan szép ősz és én ismét kialakíthatok egy új teaceremóniát. A reggeleink kettesben telnek, de R2r egyre ügyesebb, már elfogyasztja egyedül a reggelijét és így én is tudok a sajátomra figyelni. Nap közben is jut idő, együtt vagy magamban, egy bögre teára.
A tea mellé jó esetben teasütemény is dukál. Ez a mostani nem csak kellemes kísérője egy finom teának, hanem önmagában is tartalmaz zölteát. És persze csokoládét. Estig pöröghetek a hajamon.

Recept

17, 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
17, 5 dkg cukor
3 tojás
25 dkg liszt
1 csom. sütőpor
1 pohár (150 g) natúr joghurt
7 dkg 70% kakaótartalmú csokoládé
2 ek kakaópor
2 ek matcha tea

A sütőt 150 fokra előmelegítem, egy téglalap alakú sütőformát kivajazok és sütőpapírral kibélelek. 5 dkg csokoládét gőz fölött felolvasztok, 2 dkg-t apró darabokra vágok.
A vajat robotgépben kissé habosítom, hozzáadom a cukrot és krémesre keverem. A tojásokat egyenként hozzáadom, majd belekeverem a joghurtot is. Két részre osztom amasszát. Az egyikbe belekeverem a zöldteát (matcha) és a csokidarabokat, a másikba a kakaóport és az olvasztott csokoládét. A formába evőkanalanként pepitaszerűen kanalazom a kétféle tésztát, 2 réteg kerül egymásra. Az előmelegített sütőben 1 óra alatt készre sütöm. 10 percig a formában hagyom, utána kiborítom és hagyom teljesen kihűlni.

Még nincs értékelve.

Kérjük, értékeljen

1 HOZZÁSZÓLÁS