Nutella®-val töltött vajas keksz
Havas DóraAz illatos vajas keksz receptje, minden családi repertoárba jól jön, főleg ha gazdag töltelékkel készítjük. Akár rögtön ehető, de másnapra még finomabb lesz.
Hozzávalók 25 db-hoz:
50 dkg liszt + a nyújtáshoz
1 teáskanál sütőpor
15 dkg porcukor
csipetnyi só
1 vaníliarúd kikapart magjai
1 citrom reszelt héja
25 dkg hideg vaj
1 db tojás
2-3 evőkanál tejföl
A töltéshez:
37,5 dkg Nutella®
Elkészítés:
1. A lisztet, sütőport, porcukrot, sót, vaníliát és citromhéjat egy késes aprítógépben összekerverünk. Beledaraboljuk a vajat és morzsásra dolgozzuk. Ekkor hozzáadjuk a tojást és kanalanként a tejfölt. Sima tésztává dolgozzuk és 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk. A tésztát kb. 3mm vékonyra nyújtjuk enyhén lisztezett felületen. Egy formával kiszaggatjuk, egy széles pengéjű kés segítségével a tepsire emeljük őket és 6-7 perc alatt készresütjük. Hagyjuk kihűlni a tepsin és csak aztán emeljük le. A kekszek felét kenjük meg Nutella®-val és fedjük be egy másik keksszel.