Sült túrótorta áfonyával
Lila FügeEz a süti azért szenzációs, mert valahol félúton van a sajttorta és a túrótorta között, az összeállítása mégis pofonegyszerű, úgyhogy kezdők is nyugodtan bevállalhatják, garantált lesz a sikerélmény!
Hozzávalók 1 db 20 cm-es tortaformához:
25 dkg ricotta
3 tojás
1 evőkanál vaníliakivonat (vagy fél vaníliarúd kikapart magjai)
1 biocitrom reszelt héja
15 dkg görög joghurt
12,5 dkg olvasztott vaj
22,5 dkg finomliszt
12,5 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
csipetnyi só
20 dkg áfonya (lehet fagyasztott is, vagy más bogyós gyümölcs)
Elkészítés:
A ricottát robotgéppel fellazítjuk, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Hozzáadjuk a vaníliát, a citromhéjat, és a görög joghurtot, majd simára keverjük. Legvégül belekeverjük az olvasztott vajat is.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a cukorral, a sütőporral és egy csipetnyi sóval, majd robotgéppel a túrós masszába dolgozzuk.
Az áfonya felét belekeverjük a tésztába, majd a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük, szépen elegyengetjük, és a maradék áfonyával megszórjuk a tetejét.
175 fokon 50–60 percig sütjük, amíg a teteje kissé megpirul, és a belseje is megdermed.