Mandulás, epres piskóta

#reklám | Sokat kellett rá várni idén, de végre beindul az eperszezon. Ha már túl vagytok ti is az első hullámon, amikor csak élvezitek a friss, zamatos epreket önmagukban, talán örülni fogtok egy egyszerű sütireceptnek, amiben nagy hangsúlyt kap mindenki kedvenc tavaszi gyümölcse. A gyors kevert mandulás piskótára epres mascarpone krémet, sok friss epret és egy kis pirított mandulát tettem. A krém attól lesz duplán epres, hogy egy kis Strawberries&Cream Baileys is kerül bele. #fogyaszdfelelősséggel #csak18évfelettieknek #alkoholreklám #szerintemBaileys @baileysofficial

Hozzávalók (25×35 cm-es tepsihez):

20 dkg liszt
5 dkg pirított, finomra darált mandula
1/2 cs sütőpor
1 tk só
12 dkg cukor
2 tojás
2 tojássárgája
6 dkg olvasztott vaj
2 ek joghurt40 dkg mascarpone
1 dl Strawberries and Cream Baileys
2 tk porcukor

1 marék pirított mandula
20 dkg eper

Elkészítés:

A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tésztához a tojásokat és a sárgáját robotgépben fehéredésig keverjük a cukorral. A lisztet elkeverjük a finomra darált mandulával, sóval, sütőporral és fokozatosan a cukros tojáshoz adagoljuk.

Belecsurgatjuk az olvasztott, langyos vajat és a joghurtot, és éppen csak elkeverjük. Előmelegített sütőbe tesszük, 10 perc alatt halványsárgára sütjük. Ha ruganyos és nem tapad a beleszúrt fogpiszkálóba, kivesszük a sütőből, kiborítjuk és hagyjuk kihűlni.

A krémhez a mascarponét habosra keverjük, hozzáadom Baileys-t és a porcukrot, kikeverjük, majd a krémet behűtjük. Megkenjük a lehűlt tésztát a hideg krémmel és egy órára a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt megszórjuk pirított mandulaszeletekkel és eperrel díszítjük a tetejét.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -