Cideres bundában sült csirke almás káposztasalátával
Bóta ÉviA csirkemellnek nagyjából bármi jól áll. Egy kis ciderrel feldobva és friss salátával isteni fingerfood baráti összejövetelekre, hogy ne kelljen mindig pizzát rendelni.
Hozzávalók 4 személyre:
A csirkéhez:
50 dkg csirkemell, csíkokra vágva
10 dkg liszt
1,8 dl almacider
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
só és bors
A káposztasalátához:
1 kis fej káposzta
1 alma
5 retek
1 sárgarépa
1 evőkanál cukor
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál olívaolaj
só
Elkészítés:
Egy mély keverőtálba kimérjük a bunda hozzávalóit, és kézi habverővel alaposan elkeverjük. Egy konyhai csipesz segítségével ebbe a palacsintatészta-sűrűségű masszába mártogatjuk egyenként a csirkemellcsíkokat, amelyeket bő olajban 6–8 perc alatt készre sütünk.
A káposztát és az almát vékony csíkokra, a retket karikára vágjuk, a répát pedig lereszeljük. Egy salátástálba tesszük a zöldségeket, megszórjuk a cukorral, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel, majd alaposan összeforgatjuk.