Cideres bundában sült csirke almás káposztasalátával

A csirkemellnek nagyjából bármi jól áll. Egy kis ciderrel feldobva és friss salátával isteni fingerfood baráti összejövetelekre, hogy ne kelljen mindig pizzát rendelni.

Hozzávalók 4 személyre:

A csirkéhez:
50 dkg csirkemell, csíkokra vágva
10 dkg liszt
1,8 dl almacider
1 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
olaj a sütéshez
só és bors

A káposztasalátához:
1 kis fej káposzta
1 alma
5 retek
1 sárgarépa
1 evőkanál cukor
2 evőkanál almaecet
2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

Egy mély keverőtálba kimérjük a bunda hozzávalóit, és kézi habverővel alaposan elkeverjük. Egy konyhai csipesz segítségével ebbe a palacsintatészta-sűrűségű masszába mártogatjuk egyenként a csirkemellcsíkokat, amelyeket bő olajban 6–8 perc alatt készre sütünk.

A káposztát és az almát vékony csíkokra, a retket karikára vágjuk, a répát pedig lereszeljük. Egy salátástálba tesszük a zöldségeket, megszórjuk a cukorral, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és almaecettel, majd alaposan összeforgatjuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -