Aszalt szilvás bárányborda
Nagy SanyaRopogtatni való egytálsült. Egyszerű és olcsó hozzávalókból.Készítsd el te is őszi, aszalt szilvás báránybordánkat és lepd meg vele szeretteidet.
Hozzávalók 2 főre:
1 kg bárányborda
4 ek. olívaolaj
2 kk. kakukkfű
1 kk. kömény
3 ek. Worcestershire-szósz
1 dl vörösbor
3 közepes édesburgonya
2 fej lila hagyma
1 ek. méz
4 nagy szilva
10 dkg aszalt szilva
4 gerezd fokhagyma
só, bors
Elkészítés:
A báránybordát meglocsoljuk az olívaolajjal, és beledörzsöljük a fűszereket, majd egy mély
falú tepsibe rakjuk.
Ráöntjük Worcestershire-szószt és a bort, mellérakjuk a megtisztított és cikkekre vágott
édesburgonyát, a cikkekre vágott lila hagymát, a kimagozott, félbevágott szilvákat, az aszalt
szilvát és a fokhagymát is. 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.