Barackos minipie rummal

Az aszalt gyümölcsökben koncentrálódik a napsugár és a cukor. Bekuckózva, pokróccal, egy jó pohár borral - nálunk ez simán veri a nyári pikniket!

Hozzávalók  6 adaghoz:

A töltelékhez:
20 dkg sárgabarack
10 dkg aszalt barack
1 ek. Worcestershire szósz
0,5 dl rum
1 ek. barna cukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
porcukor a díszítéshez
2 ek. olaj
1 dl fehérbor
1 tojás (a tészta lekenéséhez)

A forró vizes tésztához:
50 dkg liszt
2 kávéskanálnyi cukor
1 tojás
50 g sótlan vaj
10 dkg sertészsír
2 dl víz

Elkészítés:

A kimagozott barackot cikkekre vágjuk, és egy nagy serpenyőben az összes hozzávalóval
felrakjuk főni. Felöntjük a borral, felforraljuk, majd takarékra vesszük, és sűrűn kavargatva
addig főzzük, amíg az alkohol/folyadék elpárolog és a friss barack összeesik. Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a forró vizes tésztát. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a közepébe ütjük a tojást. Egy lábasban lassú tűzön, kevergetve összeforraljuk a vajat, a zsírt és a vizet, majd óvatosan a tésztaalapba öntjük, és egy késsel vagy egy kanállal keverjük, amíg sűrű masszát kapunk.

Ha picit már hűlt a tészta, akkor elkezdjük gyúrni. Ha kész, egyből kinyújtjuk, és rákanalazzuk a tölteléket. Egy nagy pogácsaszaggató vagy pohár segítségével köröket vágunk ki a tésztából, és golyókat formázzunk belőle. Ezeket lekenjük a felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel 25 perc alatt készre sütjük.

 

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Spájz 2018-as számában.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -