Citromos, kókuszos keksz

Hozzávalók 12 db-hoz

25 dkg puha vaj
14 dkg nádcukor
1 tojás
1 evőkanál vanília kivonat
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 kezeletlen zöldcitrom reszelt héja
10 dkg kókuszliszt
30 dkg sima liszt
¼ teáskanál sütőpor
tej, ha szükséges
nagy csipet só
kókuszreszelék a szóráshoz

Elkészítés:

A vajat a cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a tojást, vaníliát, citrom és a zöldcitrom héjat, majd tovább keverjük. A lisztet egybeszitáljuk a kókuszliszttel, sóval és a sütőporral, majd a vajas keverékhez adjuk. A tésztát gyors mozdulatokkal egyenletesre dolgozzuk, ha nagyon száraz kevés tejet adjunk hozzá, hogy jól formázható legyen. Hengerré formáljuk, megszórjuk kókuszreszelékkel, azt jól belenyomkodjuk, az egészet fóliába csomagoljuk, és mélyhűtőben fél órát pihentetjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk. A tésztából szeleteket vágunk majd egymástól kb. 2 cm távolságra a sütőlapra helyezzük. 8-10 perc alatt világosra sütjük, majd teljesen kihűtjük. Jól záródó dobozban 2 hétig eltartható.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -