Csokoládés kekszmorzsába mártott eper
Havas DóraNagyképűség lenne receptnek nevezni a csokoládéba mártott epret, de azon nem lesz vita, hogy ez az egyik legnépszerűbb édes kényeztetés a világon. Az eperért és a csokoládéért néhány furcsa kivételtől eltekintve mindenki rajong. Mártogassatok epret csokiba (fehér vagy étcsokiba, leginkább) és szórjátok meg ropogós kekszmorzsával! Jó lesz!
Hozzávalók:
50 dkg eper (lehetőleg nagyobbak)
20 dkg étcsokoládé (vagy fehér csokoládé)
10 dkg zabkeksz (pl. ZabÁlom)
Elkészítés:
A csokoládét vízgőz felett (vagy mikróban) felolvasztjuk. A epret megmossuk, nem csumázzuk ki, és szárazra törölgetjük. A kekszet mozsárban finomra törjük.
A száraz epreket egyenként a langyosra hűlt olvasztott csokoládéba mártjuk. Sütőpapírral leterített tálcára tesszük és azonnal megszórjuk a ropogós keksszel. Ha az összes epret mártottuk és szórtuk, a tálcát 20-30 percre a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megszilárduljon. Frissen fogyasztjuk!