Csokoládészalámi
Lila FügeRetró klasszikus, amiről egyik ünnepen sem tudunk lemondani!
Hozzávalók 2 rúdhoz:
15 dkg cukor
25 dkg puha vaj
7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg étcsokoládé
20 dkg keksz
10 dkg mandula
A külsejére:
5 dkg porcukor
Elkészítés:
A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a kakaóport is. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszet nagyobb darabokra törjük, a mandulát pedig felaprítjuk.
Ha az olvasztott csoki már nem forró, apránként a vajas keverékhez dolgozzuk, majd hozzákeverjük a kekszet és a mandulát is.
30 percre a hűtőbe tesszük, hogy jobban formázható legyen. Ezután két részre osztjuk, majd egy fólia közepére halmozzuk. Becsomagoljuk, és a két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, hogy a töltelék minél tömörebb masszává álljon össze.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Másnap porcukorba hempergetjük, és felszeletelve tálaljuk.
A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.