Csokoládészalámi

Retró klasszikus, amiről egyik ünnepen sem tudunk lemondani!

Hozzávalók 2 rúdhoz:

15 dkg cukor
25 dkg puha vaj
7,5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg étcsokoládé
20 dkg keksz
10 dkg mandula

A külsejére:
5 dkg porcukor

Elkészítés:

A vajat és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáforgatjuk a kakaóport is. A csokit vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszet nagyobb darabokra törjük, a mandulát pedig felaprítjuk.

Ha az olvasztott csoki már nem forró, apránként a vajas keverékhez dolgozzuk, majd hozzákeverjük a kekszet és a mandulát is.

30 percre a hűtőbe tesszük, hogy jobban formázható legyen. Ezután két részre osztjuk, majd egy fólia közepére halmozzuk. Becsomagoljuk, és a két végét összetekerjük, mint egy szaloncukrot. Elkezdjük magunk előtt görgetni az asztalon, hogy a töltelék minél tömörebb masszává álljon össze.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Másnap porcukorba hempergetjük, és felszeletelve tálaljuk.

A bejegyzést a Koronás Cukor támogatta.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -