Fekete-fehér kekszek Nutella®-val töltve
Havas DóraEzek a kekszek a méztől kicsit puhábbak és hosszabban eltarthatók lesznek. Viszont a mézeskalácsnál sokkal gyorsabban elkészülnek, nem kell egy éjszakán át pihentetni a tésztát. A kakaós és vaníliás kekszlapok közé Nutella®-t kentünk a maximális ízélményért.
Hozzávalók 20 darabhoz:
25 dkg liszt
9 dkg porcukor
1 tojás
csipetnyi só
12,5 dkg hideg vaj
2 evőkanál méz
2 teáskanál kakaópor
15 dkg Nutella®
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a tojást, a mézet és egy csipet sót, majd összegyúrjuk a tésztát. A tésztát megfelezzük, és az egyik feléhez hozzáadunk 2 teáskanál kakaóport. Fóliába csavarva fél órán át a hűtőben pihentetjük a tésztákat.
185 fokra előmelegítjük a sütőt. Mindkét tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, majd a belisztezett pecséteket a világos tésztába belenyomkodjuk. Egy megfelelő méretű pohár segítségével kiszaggatjuk a korongokat úgy, hogy a mintás, világos színűek a sima kakaósakkal párban legyenek.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Az előmelegített sütőben 8–10 perc alatt megsütjük.
A kihűlt kakaós kekszeket megkenjük Nutella®-val, majd összeragasztjuk mindegyiket egy-egy mintás keksszel.
A képen látható kekszdíszítő eszközöket keresd a limitált karácsonyi kiadású, 750 g-os Nutella®-üvegek kupakjában.