Fűszeres indiai spenót grillsajttal

Hozzávalók 4 személynek:

2 teáskanál egész római kömény
2 teáskanál koriandermag
1 teáskanál mustármag
2 teáskanál garam massala fűszerkeverék
3 evőkanál vaj vagy ghí
1 fej vöröshagyma, finomra vágva
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
5 gerezd fokhagyma, finomra vágva
45 dkg fagyasztott spenót
1,5 dl víz
2 dl sűrű, krémes joghurt
7 dkg kesudió
1 teáskanál só
½ teáskanál barna cukor
1 csili
30 dkg grillsajt
1 evőkanál étolaj

Elkészítés:

A római köményt, koriandert és a mustármagot egy serpenyőben lepirítjuk. Mozsárba tesszük, és finomra őröljük, majd összekeverjük a garam massalával.

Egy nagyobb serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd puhára pároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, és további 2 percig pirítjuk. Rátesszük a fagyasztott spenótot, felöntjük a vízzel, és fedő nélkül addig főzzük, amíg a spenót kienged.

Az egészet áttesszük egy turmixgépbe, hozzáadjuk a joghurtot és a kesudiót, sóval, cukorral ízesítjük, kevés csilit adunk hozzá, és az egészet simára turmixoljuk. Menet közben adhatunk hozzá egy kevés vizet, ha túl sűrűnek érezzük.

Visszatesszük a serpenyőbe, és óvatosan átmelegítjük – ha túl sok hőt kap, elveszíti élénk színét. A grilIsajtot az étolajon forró serpenyőben kisütjük, és a fűszeres spenóttal tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -