Fűszeres ráknyársak ananásszal

Néha, pláne karácsonykor előkerülhet a konyhában egy-egy különlegesebb alapanyag is, mint például a garnéla. Dóra egy olyan garnélanyársat mutat, ami az ünnepi asztalra tökéletes, és egy ügyes technikával, kevés rákkal sok ember jóllakik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál cajun fűszerkeverék (lásd lejjebb)
½ teáskanál méz
2 teáskanál frissen facsart citromlé
20 közepes garnéla
2 szelet friss ananász

A mártogatóshoz:
1 dl görög joghurt
0,5 dl majonéz
1 biocitrom frissen reszelt héja

Cajun fűszerkeverék:
3 evőkanál só
1 evőkanál cayenne-i paprika
1 evőkanál fokhagyma-granulátum
1 evőkanál őrölt édesnemes paprika
½ evőkanál szárított oregánó
½ evőkanál szárított kakukkfű
½ evőkanál őrölt bors

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk, és hozzáadjuk a fűszerkeveréket, a mézet és a citromlevet. A konyhakész garnélát a falatnyi darabokra vágott ananásszal felváltva bambusznyársakra húzzuk, és minden oldalán bekenjük a fűszeres vajjal.

Magas fokozatra kapcsolt grillen oldalanként 2-3 percig sütjük, vagy az Optigrillt a megfelelő fokozatra állítjuk. Ha a rákok rózsaszínűek lesznek, és kissé megpirulnak, kivesszük őket a grillsütőből, és újra megkenjük a fűszeres vajjal. Citromszeletekkel és fűszeres joghurttal kínáljuk.

A mártogatóshoz a hozzávalókat simára keverjük és a garnélanyársakkal tálaljuk.

A recept elkészítésében a Tefal Optigrill Elite volt segítségünkre.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -