Göngyölt hús

Egy régi hajdúsági étel, amelyet nagyon kevesen ismernek, és valamiért ez sem maradt meg a köztudatban, pedig a „magyar lév” és a „debreczeni mazsolás csirke” mellett ez is egy fantasztikus húsos étel.

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tarja
2 savanyú uborka
2 főtt tojás
4 szelet szalonna
1 evőkanál zsír
1 kis szál póréhagyma
1 kis fej vöröshagyma
1 dl száraz fehérbor
2 dl tejföl
só és frissen őrölt bors

Tálaláshoz
1 dl tejföl
főtt rizs vagy kenyér

Elkészítés: 

A tarját kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindegyik szeletre tegyünk 2 vékony szelet savanyú uborkát, 1 karika főtt tojást és 1 kis szalonnacsíkot. Ezután tekerjük fel, és kössük át spárgával.
1 evőkanálnyi zsírban pirítsuk meg a póréhagymát és a hagymát, engedjük fel 1 pohár vízzel és 1 deci fehérborral, sózzuk, borsozzuk, és rakjuk bele a göngyölt húsokat. Fedő alatt 30 perc alatt puhára pároljuk, majd tejföllel leöntjük.
Főtt rizzsel vagy kenyérrel tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -