Őszibarackos-gyömbéres csirke

Az őszibarack és a pirított szezám klassz párost alkot ebben a receptben. Egyszerre gyümölcsös és mély ízű mártás tökéletes, zamatos fogássá teszi ezt a finom rizstésztás ételt.

Hozzávalók 4 személyre:

A mártáshoz:

2 ek. étolaj

1 kis fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 ujjnyi gyömbér

1 tk. koriandermag

2 db sárga húsú, édes őszibarack

½ csili

1 ek. méz

1 dl szójaszósz

1 ek. szezámolaj (opcionális)

A csirkéhez:

50 dkg csirkemellfilé

3 ek. kukoricakeményítő

2 tojásfehérje

1 tk. só

½ tk. őrölt bors

½ tk. szódabikarbóna

2 ek. étolaj

Tálaláshoz:

40 dkg kifőtt rizstészta

2 ek. pirított szezámmag

2 ek. szezámolaj

Elkészítés:

Az étolajat egy nagyobb serpenyőben vagy wokban felhevítjük. Rádobjuk a finomra vágott hagymát, a felszeletelt fokhagymát és a gyömbért, valamint az összetört koriandert, és 4-5 perc alatt lepirítjuk.

Ezután hozzáadjuk a kimagozott, meghámozott, negyedekre vágott barackot, a kis karikákra vágott csilit, és közepes lángon addig főzzük, amíg a gyümölcs teljesen szétesik, megpuhul. Közben a mézzel ízesítjük. Ha kész, lehúzzuk a tűzről, és elkészítjük a csirkét.

A húst csíkokra vágjuk. Egy keverőtálban kissé felverjük a tojásfehérjéket – nem kell habosra, de lazuljon fel. Elkeverjük benne a keményítőt, a szódabikarbónát, a sót és a borsot. Beleforgatjuk a csirkecsíkokat, és kevés forró olajban, 2-3 adagban kisütjük őket. Papírtörlőre szedjük, majd a barackos mártásba forgatjuk.

Átmelegítjük és hozzáadjuk a szójaszószt, amivel összeforgatjuk, és szintén átmelegítjük. Kifőtt rizstésztával, pirított szezámmaggal és egy kevés szezámolajjal meglocsolva tálaljuk.

Tipp: Készítsd el hozzá desszertnek ezt a finom Joghurtos áfonyás süteményt!

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -