Hajdinapalacsinta körtével és Nutella®-val

Egy igazán különleges palacsinta hajdinalisztből, körtével megtöltve és Nutella®-val meglocsolva. Ugye nem kell több, hogy meggyőzzünk benneteket, ezt ki kell próbálnotok!? Készíthethitek édes reggelinek vagy vacsorának, de desszertként is megállja a helyét egy ünnepi menüsor után!

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 tojás
csipetnyi só
1 dl tej
1,5 dl hideg víz
20 dkg hajdinaliszt
2 teáskanál porcukor
1 evőkanál olaj
1 evőkanál vaj

A töltelékhez:
1 alma
1 körte
4 teáskanál Nutella®

Elkészítés:

A tojást egy keverőtálban kissé felverjük a sóval. Hozzákeverjük a tejet és a vizet, majd a liszttel és a cukorral simára keverjük. Legalább 15 percre a hűtőbe tesszük pihenni.

Az almát és a körtét nagyon vékony szeletekre vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat és vajat olvasztunk. Kisütünk rajta egy palacsintát, majd amikor megfordítjuk, elrendezzük rajta az alma- és körteszeletek egynegyedét. Ráhatjuk a töltelékre a palacsinta széleit, és egy tányérra csúsztatjuk. Meglocsoljuk egy kevés Nutella®-val, és azonnal tálaljuk. A többi palacsintát ugyanígy kisütjük.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -