Héjában grillezett kukorica csilis-zöldcitromos sóval, vegán majonézzel

Nyáron a kukorica minden formában jöhet, nem igaz? Grillezve ritkábban készítjük, pedig így nemcsak édes és roppanós, hanem egy kicsit füstös ízű is lesz, ami külön jót tesz neki. Vegán majonézzel és fűszeres sóval párosítva vegánoknak is tökéletes. (x)

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 teáskanál só
2 zöldcitrom frissen reszelt héja
1 teáskanál csilipehely
fejenként 1-1 cső kukorica

A vegán majonézhez:
2,5 dl étolaj
1,25 dl cukrozatlan szójatej
2 teáskanál citromlé vagy almaecet
½ teáskanál só
1 zöldcitrom
1 evőkanál csiliszósz

Elkészítés:
A fűszeres sóhoz összekeverjük a sót, a reszelt zöldcitromhéjat és a csilipelyhet. Félretesszük.

A kukoricákat héjastul a grillre tesszük. Gyakran megforgatva őket 40 percig grillezzük. (A héjuk meg fok feketedni, de nem baj.) Ezután levesszük a grillről, és konyharuhába csavarva hagyjuk kihűlni – így még a saját gőzében puhul tovább. Fogyasztás előtt hántsuk le a héját, és szórjuk meg a fűszeres sóval.

A majonézhez a hozzávalókat egy magas falú edénybe tesszük, és botmixerrel krémesre dolgozzuk. Eleinte nem emeljük fel a mixert, csak akkor mozgatjuk, amikor az emulzió kialakult. Hűtőben 3-4 napig eltartható.

A recept elkészítésében a Tefal Optigrill volt segítségünkre.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -