Kakaós szelet

Hozzávalók 12 szelethez:

8 dkg vaj
1 tojás
25 dkg cukor
½ biocitrom frissen reszelt héja
25 dkg liszt
4 dkg cukrozatlan kakaópor
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
1 üveg baracklekvár
3 evőkanál porcukor a tetejére

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a tojással, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a citromhéjat, majd tovább habosítjuk. A lisztet összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. A tejjel felváltva a vajas masszához dolgozzuk.

Kivajazott, kilisztezett tepsibe terítjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.

A sütőből kivéve kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni, majd keresztben kettévágjuk. Az egyik piskótát megkenjük a lekvárral, ráhelyezzük a másik piskótát, és ennek a tetejét meghintjük porcukorral. Szeletelve tálaljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -