Karfiol steak paprika mártással

A karfiolsteakben az a nagyszerű, hogy mindenkinek képes meglepetést okozni. Kisebbet a zöldségek szerelmeseinek, mert ők eleve örömmel fogadják, de az mégis meglepetés, hogy ebben a formában elkészítve mennyire izgalmas a karfiol. A húsevőknek nagyobb lesz a döbbenet, ugyanis az az étel tényeg felveszi a versenyt a húsokkal, komplett főfogás egy húsmentes napon.

Hozzávalók:

Karfiol steak:

1 egész fej karfiol

2 evőkanál olivaolaj

durva szemű só és bors

Kápia paprika mártás:

6 db kápia parika

2 evőkanál olívaolaj

10 dkg hámozott mandula

2 gerezd fokhagyma

só, őrölt bors

Tálaláshoz:

1 késhegynyi füstölt paprika

Elkészítés:

A lemosott kápia paprikákat sütőlemezre tesszük és 200 °C-on kb. 30 perc alatt puhára sütjük. A forró paprikákat 5 percig nylonzacskóban pihentetjük, ezután a paprikahéj könnyedén elválik a paprikahústól. Amíg a paprikák sülnek, a karfiolt leöblítjük, külső leveleit eltávolítjuk. Az egész zöldséget a talpára állítjuk és kb. 3 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sütőpapírral fedett sütőlemezre fektetjük a nyers karfiol szeleteket, meghintjük sóval, átkenjük az olívaolajjal és 185 °C-on 40 perc alatt pirosra és puhára sütjük. Félidőnél spatulával óvatosan megfordítjuk a szeleteket. A sült paprikákat meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és a többi hozzávalóval együtt robotgépben pürésítjük. Tálaláskor a meleg paprikamártásra helyezzük a sült karfiolszeleteket és meghintjük a füstölt paprikával.

4,67/5 (3)

Kérjük, értékeljen

Előző cikkHogy ízlik a szeretet?
Következő cikkA séf, aki a zöldségből is édességet varázsol

“Ami a szívemen, az a szádon”
Kreatív tervezéssel, kommunikációval foglalkoztam. Fokozatosan alakult úgy az életem, hogy ma már szinte minden időmet a gasztronómia világában töltöm. Családi örökségem az osztrák polgári konyha és az erdélyi nyárikonyhák receptjei és történetei. Eredeti alapanyagok és elfelejtett ízemlékek után kutatok, amelyeket újrateremtek a konyhában. A főzés és a hozzá kapcsolódó vizuális tálalás számomra kommunikációs csatorna. Esszenciája a játék, szeretet, szenvedély, születés, kutatás, kíváncsiság, tanulás, tanítás. A Diana mosolya blogon ebből lehet inspirálódni.