Kecskesajtos-sülthagymás pite
Havas DóraA kecskesajt savanykás ízét nagyon jól kiegészíti az édesre sült hagyma. Ebben apitében ezek az ízek találkoznak a ropogós, vajas tésztával. Hidegen, kevés mézzel megcsepegtetve a legfinomabb!
Hozzávalók egy 25 cm-es pitéhez:
A töltelékhez:
30 dkg kecskesajt
2 dl tejszín
1 egész tojás
1 ág kakukkfű
3 evőkanál olívaolaj
½ kg hagyma vegyesen (póré, vörös, lila)
só
A tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
7,5 dkg cukor
1 tojás
só
A tálaláshoz:
méz
Elkészítés:
A tészta alapanyagait gyorsan összegyúrjuk, egy fóliába tekerjük és a hűtőbe tesszük kb. egy órára.
Kivesszük, félcentisre nyújtjuk, majd egy piteformába terítjük, oldalait lenyomkodjuk és visszatesszük a hűtőbe, közben előmelegíjük a sütőt 180 fokra.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, rádobjuk a vékonyra szeletelt hagymákat és 20 perc alatt aranybarnára karamellizáljuk.
A rozmaring leveleit leszedjük, finomra vágjuk, elkeverjük a többi alapanyaggal és a sült hagymával, ha kell sózzuk. Megtöltjük vele a formát, 30 percig sütjük.