Langyos sütőtök saláta tarhonyával, lágytojással

Gyönyörű saláta, amit bármikor elkészíthetsz, mindig örömmel fogják fogyasztani. Tarhonyával és lágytojással kínálva finom, laktató fogássá válik.

Hozzávalók 4 adaghoz:

25 dkg tarhonya

1 teáskanál olívaolaj

2 kisebb hokkaido sütőtök

1 nagy fehér saláta hagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 tesákanál csilipaprika őrlemény

3 evőkanál olívaolaj

2-3 marék lemosott, apróra tépett, vegyes zöldsaláta

2 evőkanál juharszirup

2 evőkanál almaecet

4 db lágyra főtt tojás

2 dl natúr joghurt

só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tarhonyát sós vízben főzzük puhára, hideg vízzel öblítsük át, csepegtessük le és keverjük el egy teáskanál olívaolajjal. A sütőt melegítsük elő 190 °C fokra. Az egyik tököt tegyük egészben a sütőbe és süssük puhára, majd a tökhúst egy evőkanál olívaolaj és kevés só hozzáadásával pürésítsük.

A másik tököt hámozzuk meg, magozzuk ki, és a salátahagymával együtt vágjuk szeletekre, fektessük sütőpapírral borított sütőlemezre. Tegyük mellé a fokhagymagerezdeket, szórjuk meg sóval, csilipaprika őrleménnyel, locsoljuk meg olívaolajjal és süssük addig, amíg a szélek karamellizálódni kezdenek.

A két tököt süssük egyszerre. A salátaöntethez keverjük el az almaecetet a juharsziruppal.

Állítsuk össze a salátakelyhet. Legalulra tegyük a langyos sütőtökpürét. A tarhonyát, a sült hagymás sütőtökszeletekkel, a sült fokhagymával, a zöldsalátalevelekkel és az öntettel könnyedén forgassuk egybe, majd tegyük a sütőtökpürére és adagonként helyezzünk rá meleg lágy tojást, sózzuk és frissen őröljünk rá borsot. Passzol mellé natúr joghurt is.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -