Lazac tökmagos bundában, brokkolis burgonyával és zöld mártással

Ez a recept egy komplett főétel, amit az egy óra alatt elészíthetsz, ha lassan dolgozol, akkor se telik többe mint 1,5 óra és a munka nagy részét a sütőre bízhatod. Jól hangzik ugye? Az is!

A lazachoz:
70 dkg lazac filé
10 dkg panko morzsa (vagy zsemlemorzsa)
10 dkg pirított tökmag
5 dkg frissen reszelt parmezán
1 citrom frissen reszelt héja
1 tk só
½ tk frissn őrölt bors
3 ek olvaszott vaj

A mártáshoz:
2 keményre főtt tojássárgája
1 ek étolaj
2 tk citromlé
15 dkg krémes túró
15 dkg görög joghurt
15 dkg tejföl
10 dkg aprított zöldfűszer (petrezselyem, kapor, metélőhagyma)
só és bors ízlés szerint

A körethez:
50 dkg salátaburgonya
50 dkg brokkoli
2 tk só
½ tk frissen őrölt bors
1 tk füstölt paprika
6-8 gerezd fokhagyma
4-5 ek olívaolaj

Elkészítés:

A lazacot sózzuk, borsozzuk. A pisztáciát, kesudiót, tökmagot aprítógépben durvára aprítjuk. Összekeverjük a mustárral és a reszelt citromhéjjal. A magos morzsát a halra nyomkodjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

A körethez a burgonyát feldaraboljuk hasábokra, a brokkolit rózsáira szedjük. A fűszereket összekeverjük a finomra aprított fokhagymával és az olíva olajjal és a zldségekbe masszírozzuk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt ropogósra sütjük.

A mártás hozzávalóit egy keverőtálba tesszük és villával összedolgozzuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -