Lazacpogácsa

Sokan nem kedvelik a halételeket, de a lazac általában mindenkinek jöhet. Ebben a fűszeres falatkában csak lazac van, így elképesztően könnyű lesz.

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg lazacfilé, bőr nélkül
1 csokor kapor, apróra vágva
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A lazac felét vágjuk 1×1 cm-es kockára. A másik felét pedig késsel vágjuk nagyon apróra, gyakorlatilag pépesítsük. Ebbe a pépbe keverjük el az apróra vágott kaprot, a citrom héját, sót, majd forgassuk bele a lazackockákat. Tegyük légmentesen záródó dobozba, és egy éjszakára, de minimum 6 órára rakjuk a hűtőbe.

Egy serpenyőt hevítsünk fel, tegyük bele az olívaolajat, majd a masszánkból formázzunk kisebb adagokban húspogácsákat. Mindkét oldalukat 5-5 percig pirítsuk, így belül még
rózsaszín és omlós marad.

A recept megtalálható a Lila füge Magazin Ünnep 2018-as számában. 

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -