Annyira nagyon finomakat főztünk nektek! Gyertek, kóstoljátok meg!

Velünk KÖNNYŰ! És tényleg: friss magazinunkban, amelyet a nagyobb élelmiszerüzletekben és benzinkutakon, valamint a webshopban tudtok megvenni, mindenre van recept. Minden helyzetre, minden időre, minden körülményre. Elmondjuk, mi mindent találtok benne.

Már volt róla szó, hogy január, február során, amikor kitaláltuk és összeállítottuk tavaszi magazinunk, a Könnyű anyagait, még semmi sem látszott abból, amiben most élünk. Ránk is minden oldalról nehezedik málhás súlyával a járvány, a korlátozások a mi munkánk elé is sorompót állítottak több fronton – de akárhogy is: a lap megjelent, és mi nagyon büszkék vagyunk rá. Annyira finom, friss és színes recepteket, annyi jó ötletet, tanácsot osztunk meg a magazinban, hogy muszáj hangosan világgá kürtölni, ám ezúttal nem csupán jó szívvel ajánljuk, de kérünk is benneteket: támogassátok a Lila füge csapatát, és vegyétek meg a Könnyűt. Vele egy hatalmas asztalnyi tavaszt és egy szobányi tiszta napfényt.

Miért, mi van benne?

Még a boldog békeidőkben sem volt egyszerű a „fogyassz napi öt adag zöldséget, gyümölcsöt” parancsának maradéktalanul eleget tenni – összeállításunk után ez nem kérdés többé. Szerzőink friss, vitamin- és fantáziadús receptjei mindenkinek nagy segítségére lesznek, bizony, még akkor is, ha nem tudunk hozzá mindent hiánytalanul megvásárolni. Olyan pofonegyszerű, hamisítatlanul tavaszi recepteket is találtok a cikkben, amilyen a finomfőzelék vagy a tojásos spenótfelfújt (ó, és ott a varázslatos színű és ízű sültcékla-leves is!), de ellenállhatatlan zellerburger vagy trópusi tejberizs is helyet kapott benne. Bónusz, hogy a bűntudatot is meg lehet úszni ezekkel az ételekkel, mert végre nem csupa nehéz, lisztes vagy agyoncukrozott dolog kerül az asztalra.

Vitaminmámor címmel megjelent összeállításunk is hasonlóra vállalkozik: a szezon nagyágyúit gondoltuk tovább, a török mogyorót vagy a zellert, és egészen elképesztő, mi minden sült ki belőlük (a zellerkrémhumusz mindenkinek kötelező – ha megcsináltátok, megértitek, miért).

De még ez is semmi: olyan böjtös anyagot tettünk össze, hogy mind a tíz ujjunkat megnyaltuk! Garantáljuk, hogy nem fogja senki húsügyben könyörgőre fogni. Ott van például a feketebab-burger, a vegán quiche vagy a friss paradicsomos rizottó… Tele vannak ízzel, frissességgel és energiával. Muszáj kipróbálnotok!

Koncentrálj okosan, nassolj egészségesen

A munkahelyi farkaséhségre felkészítő cikkünk otthoni munkásoknak, kimerült iskolásoknak is tökéletes nassolnivalókat kínál, méghozzá olyanokat, amelyekkel biztonságosan berendezkedhetünk a következő hetekre. Egészséges, sok esetben kalóriaszegény, okosan összepárosított finomságok, amelyekkel könnyebb kibírni a monitorok előtt töltött súlyos órákat.

Könnyű, laza vasárnapi ebédek… már most beleborzongunk a nosztalgiába, de karantén ide vagy oda, azért nincs mindennap vasárnap (jaj, nagyon nincs). Szóval a serpenyős csirkecomb zöldbabbal és újburgonyával vagy az isteni sült újhagyma sonkával és mandulával olyan ételek, amelyek kicsit megúszósak, könnyített terepen mozog velük a szakács, de pont annyira finomak és ünnepiek, hogy ne érje szó a ház elejét.

Mindenünk a tojás

Hidegek húsvétra – Krémek és saláták anyagunk az előttünk álló hónap bármelyik napjára izgalmas és tartalmas tálakat kínál, ha pedig történetesen tényleg húsvétra készülnétek velük, nyert ügyetek van. A mennyei tojáskrémek mellett az egyik kedvencünk, a savanyítottretek-saláta receptje mindenkinek örömére lesz.

És ha már tojás: mindent, de tényleg mindent kihozunk belőle ebben a tavaszi magazinban. Fennkölt és fényűző oldaláról ugyanúgy bemutatjuk, ahogy a maga csodás egyszerűségében. (Ti például ettetek már tojásparmezánt? Mi most próbáltuk először, hihetetlen ízű, és megcsinálni sem túl bonyolult, szóval az idei húsvét ravasz extrája lehet.) A lényeg, hogy akármennyi tojást is táraztatok be karantén idejére, mindnek tudjuk a helyét.

Találtatok valahol hívogató rebarbarát? Mi pitének, ketchupnak és öntetnek is elkészítettük, és jobban megszerettük, mint valaha. Ha eddig csak kompótként kóstoltátok, soha jobb alkalmat a kísérletezésre. Sőt: nagyon izgalmas zöldség-gyümölcs szörpjeink is vannak – akinek az ideje mellett esetleg a kísérletező kedve is megszaladt, ne habozzon.

Gyertek, egyetek és igyatok velünk – süssük és főzzük át magunkat egy közösségibb, lendületesebb, optimistább időbe. Nem tart ez örökké, ki fogjuk bírni. De legyen jóízű ez a néhány hét – és tudjátok: a főzés szeretet. Happiness is homemade.

 

A Könnyű magazint a nagyobb benzinkutakon, a hiper- és szupermarketekben tudjátok megvenni, ezek azok a helyek, ahová a kijárási korlátozás alatt is eljuthattok. Online is megrendelhetitek, a szállítási költséget pedig mi álljuk.

Tetszett a recept?

- Mutass többet a szerzőtől -